Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraşul va avea o sală de sport olimpică


gene 2Toată lumea a văzut în ultimele zile cum buldozerele au pus la pământ un corp de clădire din incinta Şcolii Gimnaziale ,,Ovid Densuşianu”. Era o clădire cu trei funcţionalităţi, cea mai cunoscută dintre ele fiind aceea de sală de sport.
În locul ei va răsări o altă sală, mai impunătoare, mai trainică şi cu rigurozităţi olimpice.
,,Întreaga finanţare va veni de la Ministerul Dezvoltării. Din bugetul local nu se vor cheltui bani pentru această sală. Construcţia va începe de anul viitor. Va fi ridicată în curtea şcolii, dar nu exact pe locul pe care era cea dărâmată, ci de la poarta de pe strada Cerbului şi până în apropierea blocului”, spune şeful IŞJ Braşov, prof. Ion Negrilă.
Prof. Negrilă a fost directorul Şcolii ,,Ovid Densuşianu”, astfel încât cunoaşte în amănunt situaţia imobilului dărâmat.
Vechiul imobil nu avea altă soartă decât prăbuşirea. ,,Clădirea veche nu avea nici măcar fundaţie; dacă am fi refăcut-o ar fi fost necesară o subzidire. Avea probleme cu grinzile, era zugrăvită cu humă, aşa că era mai scumpă de refăcut, decât de făcut una de la zero. Niciodată nu a mers bine instalaţia de căldură acolo, îmi aduc aminte că era frig înăuntru şi când eram eu elev. Corpul era făcut din două bucăţi care nu se legau bine între ele”, explică fostul director al şcolii.
Imobilul dărâmat avea la parter două săli ce erau folosite pe post de ateliere pentru fete, iar la etaj o sală ce era folosită pentru sport şi care iniţial a fost gândită ca o încăpere pentru spectacole, cu dimensiuni de circa 18 m X 8 m.
Fostul director, ajuns între timp şef al IŞJ Braşov, dă asigurări că noua sală de sport va fi una ce respectă cerinţele pentru organizarea de competiţii olimpice.

foto: facebook.com/Ana Borca
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.