Pentru că avem multe de spus!

.

Ședință de Consiliu Local: Fonduri de 7 milioane de euro prin Grupul de Acțiune Locală


sedinta consiliu21_07 (11)În cadrul ședinței extraordinare de CL organizată miercuri, 15 noiembrie, aleșii au votat constituirea GAL în mediul urban. Prin acest Grup de Acțiune Locală se vor putea accesa fonduri de 7 milioane de euro.

„Un punct de pe ordinea de zi a fost constituirea Grupului de Acțiune Locală în mediul urban. Am făcut monidifările de rigoare, conform ghidului solicitantului. Pe acest Grup de Acțiune Locală putem accesa fonduri în valoare de 7 milioane de euro. Vă spun câteva investiții ce se vor derula în cadrul GAL. În cartierul Tudor Vladimirescu – înlocuirea lifturilor la blocurile Turn, în cartierul 13 Decembrie – reabilitarea celor trei blocuri (21, 22, 23), în cartierul Combinat – reabilitarea Școlii Generale nr. 3. Sunt mai multe investiții, dar ele vor fi anunțate ulterior, după ce va fi aprobată strategia. Ne-am axat pe familiile și zonele defavorizate“, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Dorim extinderea parteneriatului GAL în funcție de cerințele stipulate în ghidul solicitantului. Proiectul pentru înființarea unui asemenea GAL pentru zonele defavorizate. Suma maximă este de 7 milioane de euro. Dar pentru a se obține acești bani trebuie să îneplinim anumite condiții.  Din parteneriatul GAL să face parte, în mod obligatoriu, asociații care se ocupă direct cu problemele romilor, din acest motiv am inclus Asociația Romilor și Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Tot din GAL trebuie să facă parte, pe lângă administrația locală și ONG-uri, și mediul de afaceri. Iar aici am inclus firmele fondatoare ale Școlii Franceze. Am vrea să extindem perioada de implementare până în 2023, iar zonele d eintervenție directă, zone urbană marginalizate, Combinat, Galați, cele trei blocuri din 13 Decembrie (bl. 21, 22, 23). Manutanța, Salcâmului și blocurile Turn (pentru achiziționarea de lifturi)“, a declarat în cadrul ședinței Elena Nemeș, consilier al primarului.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.