Familia copilului dispărut în inundaţii a fost ajutată de o handbalistă


Laura Constantin, o handbalistă junioară din Braşov, a fost anul trecut îngerul păzitor pentru Marian Racoţea şi familia lui. Marian este băieţelul de 5 ani care a dispărut ieri în apele Berivoiului.

Marian nu mai are mamă, are 5 fraţi şi un tată fără un picior. Familia locuieşte în condiţii extrem de precare în cartierul Combinat.

Pentru această familie greu încercată de soartă, handbalista braşoveană a pus la cale un meci de hochei, anul trecut în primăvară. Banii pentru biletul de intrare (10 lei) au fost strânşi şi donaţi familiei Racoţea. S-au strâns în jur de 7.000 de lei.

Marian Racotea

Fata a spus că a organizat evenimentul caritabil întrucât a aflat povestea familiei. 4 dintre copii erau şi atunci, ca şi acum, în grija tatălui, iar 2 copii erau instituţionalizaţi la un centru de plasament din Ghimbav.

Cu banii strânși, casa familiei Racoțea urma să fie racordată la rețeaua de apă şi eventual să fie constuită şi o baie. ,,Aceasta a fost principala dorinţă a tatălui, să poată să îi spele pe copilaşi în casă. Ei până acum nu aveau apă curentă şi le era foarte greu, tatăl lor cărând de la distanţă apa de care aveau nevoie. Acest lucru era foarte dificil pentru el, pentru că tatăl are un picior amputat”, declara la vremea resoectivă Laura, handbalistă la centrul de copii și juniori de la Corona Braşov.

La meciul caritabil din Braşov au fost prezenţi cei 4 copii care se aflau în grija tatălui. Printrei ei se afla şi micuţul Marian, atunci în vârtă de 4 ani.  Întrebaţi ce îşi doresc cel mai mult să aibă, copiii au spus aproape la unison: ,,O bicicletă!” Ceea ce s-a şi întâmplat ulterior, căci o persoană care a fost impresionată de caz le-a donat o bicicletă şi o trotinetă.

Trupul copilului este căutat şi astăzi de pompierii făgărăşeni împreună cu scafandrii de la ISU Mureş şi ISU Covasna. Aseară căutările s-au oprit la ora 21.00, fără niciun rezultat.

 

 

Foto: Marian este băieţelul aflat în stânga tatălui.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.