Pentru că avem multe de spus!

.

Fapta bună a unor tineri. Au salvat un turist german, care căzuse într-o râpă


tineri salvatori turistTinerii din zona Făgărașului își cunosc munții. Au dovedit acest lucru și ieri, luni, 21 mai, atunci când nu au ezitat și au sărit în ajutorul unui turist german, care căzuse într-o râpă, în zona Chiliei Părintelui Arsenie Boca de pe Valea Sâmbetei.

Un turist german, care căzuse într-o râpă de 30 de metri, în zona Chiliei Părintelui Arsenie Boca, de pe Valea Sâmbetei, a fost salvat de 2 tineri din Lisa și Vad.  Aceștia nu au stat pe gânduri când l-au văzut, s-au legat cu corzi și au coborât după el. Turistul era rănit la cap, umăr și picior și își rupsese și o mână.

Nu știm cum a alunecat. Traseul nu este pericolos, însă noi credem că s-a aplecat să facă poze sau s-a întins să se uite după ceva și atunci a alunecat în râpă, până în râu. Nu cred că rezista mult timp în râpă, pentru că era frig, ploua și era și ceață. Noi doi, eu și prietenul meu, Florin Dan, nu am mai stat pe gânduri și am coborât după el. Iar fetele care erau cu noi s-au dus și au anunțat la Cabana Sâmbăta salvatorii“, ne-a povestit Octavian Paler, tânărul de 24 de ani din localitatea Lisa, nepot al scriitorului Octavian Paler. „Da, sunt rudă cu scriitorul Octavian Paler. Bunicul meu era văr primar cu scriitorul. Nici numele meu nu este o coincidență. La fel îl chema și pe bunicul meu“, ne-a mai povestit tânărul.

Tânărul cunoaște foarte bine zona, mai ales că merge des la Chilia Părintelui Arsenie.

Eu merg des la Chilia Părintelui Arsenie Boca, nu contează că este vară sau iarnă. Cunosc aceste trasee foarte bine. Tocmai de aceea nu am ezitat și am coborât după turistul rănit“, ne-a mai povestit tânărul.

Într-adevăr, un turist german a fost rănit în cursul zilei de ieri, luni, 21 mai, în zona Schitului. Salvamontiștii din Victoria și jandarmii montani au fost anunțati și l-au recuperat în siguranță“, ne-a spus Tomas Bross, Salvamont Victoria.

(Alina ROMAN)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.