Pentru că avem multe de spus!

.

Farmacia ,,Sensiblu” din Făgăraş se va numi ,,Dr. Max”


Grupul A&D Pharma, care deţine farmaciile Sensiblu şi farmaciile Punkt, va fi preluat de compania din Cehia – Penta Investments.

Dr. Max operează deja 31 de farmacii în România în urma preluării farmaciilor Arta în luna iunie a acestui an. farmacii

Cu un număr total de 631 farmacii, o linie completă de vânzare de medicamente şi o divizie de marketing şi vânzări, ce duc la un total de peste 4.500 de angajaţi, Dr. Max va deveni numărul unu pe piaţa farmaceutică din România.

„Prin achiziţia companiei A&D Pharma, Dr. Max continuă să-şi consolideze prezenţa în Europa Centrală şi îşi extinde în mod clar poziţia de lider ca furnizor de servicii medicale Omnichannel în Europa. Am obţinut poziţia de lider de piaţă pentru farmaciile noastre, în special în Cehia, Slovacia şi Polonia, în principal oferind servicii de înaltă calitate, produse de calitate superioară şi acces uşor”, a spus Leonardo Ferrandino, CEO Dr. Max.

Dr. Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală şi de Est, cu un total de vânzări de 1,25 miliarde de euro.

În judeţul nostru, Sensiblu deţine 21 de unităţi farmaceutice, dintre care una în Făgăraş, în incinta magazinului Kaufland.

De asemenea, la Făgăraş există şi o farmacie Punkt (pe strada Doamna Stanca), ce îşi va schimba numele în Dr. Max.

Piaţa locală de retail farmaceutic este dominată de Catena, lanţul de farmacii controlat de antreprenoarea Anca Vlad, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 2,9 miliarde de lei, cu 670 de farmacii. Sensiblu ocupă poziţia a doua, urmat de Dona, Help Net şi Ropharma. în total, primii cinci jucători deţin 22% din piaţă, potrivit bzb.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *