Festivalul Bujorului de munte la Cabana Valea Sâmbetei


Cabana Valea Sâmbetei în parteneriat cu A.T.C. Carpații de Curbură și SKV Țara Făgărașului organizează începând de astăzi, 8 iunie, „FESTIVALUL BUJORULUI DE MUNTE”, festival de cântece de munte, aflat la ediția a II-a.

Organizatorii spun că această ediţie a festivalului este un Memorial pentru doi dintre membrii Salvamont Râşnov, care nu mai sunt printre noi:

– Ion Sfetea – membru fondator și șef al formației Salvamont Râșnov
– Nicolae (Nicușor) Scurtu – membru salvator și medic al formației Salvamont Râșnov, decedat în avalașă la Bâlea cascadă.

Cabana Sâmbata (Valea Sâmbetei) ?i Valea Sâmbetei, Mun?ii FagaraFestivalul promovează cântecul de munte în general şi compoziţiile proprii cu temă montană în special. Un juriu format din 5 membri va stabili care sunt cele mai bune compoziţii.

Totodată, acest festival presupune şi întreținere/refacere marcaje turistice în zona valea Sâmbetei cu materiale puse la dispoziție de SKV Țara Făgărașului și Salvamont Victoria. Această acțiune se va desfășura sâmbătă dimineață și vor fi aleși voluntari cu echipament personal adecvat, acțiune care se desfășoară pe proprie răspundere în ceea ce privește riscul de accidente.

De asemenea, va avea loc şi Igienizarea traseului de acces la cabana. Această acțiune se va desfășura tot sâmbătă dimineața de sus spre în jos, deșeurile fiind depozitate la drumul forestier de unde le va ridica o mașină specializată. Sacii și mănușile vor fii puse la dispoziție de către SKV Ţara Făgăraşului și Salvamont Victoria.

Participanţii la festival vor face şi aprovizionarea cabanei cu lemne.

Cazarea participanţilor în aces weekend va avea loc în cabană şi la corturile amenajate afară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.