Pentru că avem multe de spus!

.

Fonduri europene pentru Autostrada Făgăraș-Sibiu


  • Proiectul de revizuire al Studiului de Fezabilitate destinat construirii Autostrazii Sibiu-Făgăraş va fi finanţat din fonduri europene, a anunţat CNAIR, care a încheiat cu Ministerul Transporturilor contractul de finanţare.

Potrivit floteauto.ro fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală.

Valoarea totală a proiectului este de 19,9 milioane de lei, din care 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 14, 3 milioane de lei, 15% contribuţia naţională – 2,5 milioane de lei, restul de 3,1 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 62 luni, respectiv între data de 1 mai 2015 şi 30 iunie 2020 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare.

Autostrada Sibiu-Făgăraş, în lungime de 72 km, este unul dintre cele două tronsoane ale şoselei de mare viteză care va lega Sibiu de Braşov. Pentru tronsonul Făgăraş-Braşov (48 km), nu a fost lansată licitaţia pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Într-un document transmis Parlamentului în luna iunie 2019, ministrul Răzvan Cuc estima că lucrările de execuţie ale ambelor tronsoane din autostrada Sibiu-Făgăraş-Braşov vor fi încheiate până în trimestrul IV din 2023.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.