FOTO| O zonă din Munții Făgăraș este împădurită cu ajutorul voluntarilor, iar defrișările aici vor fi interzise!


  • În Munții Făgăraș, în apropierea Vârfului Moldoveanu, se naște o nouă pădure, cu ajutorul voluntarilor. Iar aici defrișările vor fi interzise!

Zilele trecute, 18 voluntari și reprezentanți ai unor ONG-uri, nu au ținut cont de vremea rea și au urcat în Munții Făgăraș pentru a da o mână de ajutor naturii. În apropierea Vârfului Moldoveanu a început o amplă acțiune de reîmpădurire și, potrivit voluntarilor, copăceii plantați în aceste zile se întind pe o suprafață cât 6 stadioane. Plus de asta, aceștia nu vor mai fi tăiați niciodată. Pădurea se va întinde pe 100 de hectare, între 1500 şi 1800 de metri altitudine şi va respecta specificul zonei, anunță și observatornews.ro.

„Copăceii pe care îi plantăm zilele acestea în munții Făgăraș pe o suprafață mare cât 6 stadioane de fotbal nu vor mai fi tăiați niciodată. De aici începe viitorul Parc Național Făgăraș. Zona plantată devine strict protejată, procesele naturale fiind singurele care vor continua să modeleze acești veranți după ce terminăm de reparat ceea ce au stricat alții. Mulțumim celor 1502 de donatori care susțin această plantare și întreținerea acesteia în anii ce vor urma, voluntarilor și zilierilor care înfruntă frigul și terenul dificil, precum și partenerilor noștri“, au declarat reprezentanții unor ONG-uri pe facebook.

Banii folosiţi pentru această acţiune dar şi pentru îngrijirea viitoarei păduri vor veni din donații.

foto: Agent GreenLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.