Pentru că avem multe de spus!

.

FOTO-VIDEO| Elevii de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“ vând ornamente la Târgul de Crăciun al școlii, totul pentru ajutorarea semenilor


  • Brăduți de Crăciun, decorațiuni și felicitări realizate de elevi – toate sunt de vânzare de astăzi, joi, 5 decembrie, la Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Copiii au fost încântați să participe la această activitate extrașcolară. Au râs, au glumit și s-au întrecut în arta vânzării de produse de Crăciun, unele mai frumoase ca altele. Însă cel mai important lucru este că au întins o mână să-și ajute semenii. Banii strânși vor fi donati unor elevi, colegi de-ai lor, care au condiții sociale mai grele acasă.

Cei care au deschis târgul de Crăciun caritabil de la Liceul Teologic au fost elevii din corul isntituției de învățământ.

 

Sunt momente în care trebuie să ne ocupăm și de ființa noastră interioară. Credem că educația copiilor noștri nu poate să fie completă, fără grija pentru sentimentele și trăirile lor, pentru educația lor sufletească și morală. De aceea, după ce au lucrat împreună cu doamnele învățătoare și cu diriginții lor, obiectele acestea sunt oferite pentru a strânge sumele necesare. Și asta întrucât ne dorim să venim în sprijinul copiilor din școală, care au o situație materială mai recară. De aceea vrem să îi ănvățăm de mici să fie atenți la tot ceea ce este în jurul lor, să nu treacă nepăsători peste nevoile semenilor lor și să se implice cu tot sufletul în a face comunitatea în care trăim mai bună, mai frumoasă. Nu doar de două ori pe an, la sărbătorile mari, ci în fiecare zi“, ne-a declarat Codrina Anghel, director adjunct al Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Acest Târg de Crăciun este deja o tradiție la noi în școală. Diriginții au lucrat împreună cu elevii lor încă de acum 2 săptămâni. Chiar și cei mici cu doamnele învățătoare. Mare parte din obiectele pe care le-au folosit la confecționarea aranjamentelor sunt luate din natură, altele au fost cumpărate. Copiii au lucrat cu multă plăcere, gândindu-se că, din banii obținuți după vânzarea acestor obiecte, vor putea ajuta copiii cu situație mai precară. Sperăm ca și în anii următori să ducem mai departe tradiția și să facem un astfel de eveniment în fiecare an, cu ocazia sărăbotirlor de iarnă“, ne-a explicat și Denisa Comici, prof. de limba engleză, Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Elevii au fost foarte bucuroși că au putut aprticipa la un astfel de eveniment cu scop caritabil, astfel că munca nu li s-a mai părut deloc grea.

Am confecționat un ornament de Crăciun împreună cu sora mea. Nu a fost așa de greu precum a părut la început. A trebuit doar să luăm crenguțe de brad, să punem și ornamente și gata produsul. Mi-a plăcut mult ideea de a confecționa ornamente de Crăciun și trebui să spun că toți elevii din școală au lucrat la aceste ornamente. Și ne bucurăm că putem ajuta, în acest fel, colegii noștri“, ne-a spus și Georgiana Sas, elevă în clasa a IX-a la Liceul teologic.

Prieteni, membrii ai familiei sau orice alt doritor poate cumpăra de la standurile amplasate pe holurile de la parterul clădirii produse făcute de elevii Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.