FOTO-VIDEO| Pod provizoriu peste râul Sâmbăta


De câteva zile în comuna Sâmbăta de Sus se lucrează la realizarea unui nou pod peste râul care străbate satul. Podul este construit la circa 100 de metri în aval de actualul pod, între clădirea supermarketului şi centrul multifuncţional în care funcţionează cabinetul medical, farmacia şi poliţia.
Locuitorii s-au întrebat miraţi de ce se construieşte acest pod, mai ales că cel vechi este încă în stare bună de funcţionare, nu a fost afectat de viituri şi nu are probleme vizibile nici la partea carosabilă.
Primarul explică faptul că acest pod este unul provizoriu şi va fi folosit cât timp se vor face lucrări de consolidare la podul principal.
,,Am fost întrebat despre podul care se construiește acum peste râu, în aval de supermarket.  Știți că în această perioadă se lucrează la asfaltarea drumului pe sub munte, lung de 50 km. Drumul trece și prin Sâmbăta de Sus și presupune lucrări de refacere și reconsolidare a podului existent. Deja s-a refăcut fundația lui. Se vor schimba cu totul şi grinzile de beton de sub partea carosabilă și, implicit, va fi turnat un alt strat de covor asfaltic. Aceste grinzi deja au fost aduse. În momentul în care se va lucra la infrastructura superioară, va fi necesară o alternativă de trecere a râului, astfel se explică rațiunea podului provizoriu. Investiția se face cu fonduri nerambursabile obținute de către forul județean”, spune edilul Vasile Andreaş.
Lucrările fac parte din modernizarea drumului pe sub munte, un drum interjudețean, de circa 50 km, care străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus, urmând să fie o alternativă la DN 1 şi să asigure un acces mai direct spre Transfăgărăşan.
În cadrul acestui amplu proiect, se mai consolidează şi alte poduri, cum ar fi unul la Viştea de Jos ori altele peste râurile Berivoi şi Racoviţa de la Recea.
Modernizarea drumului a început în 24 septembrie 2019, însă lucrările au fost suspendate în perioada iernii. Șantierul a fost redeschis 17 martie 2020.
Modernizarea drumului pe sub munte este finanțată cu bani europeni și are o valoare de 146.864.245,94 lei, accesaţi de Consiliul Judeţean Braşov.
(Cristina Cornilă)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.