VIDEO | Traverse de 15 tone montate cu o macara gigant, la Sâmbăta de Sus


Muncitorii care lucrează la drumul pe sub munte au avut astăzi o misiune dificilă: au montat primele traverse pe pilonii podului din centrul comunei Sâmbăta de Sus. Sarcina, deloc uşoară, a fost dusă la îndeplinire cu o macara gigant, având în vedere că fiecare dintre traverse are o greutate de 15 tone. Primele 9 traverse au fost montate până la miezul zilei.

Podul de la Sâmbăta de Sus este una dintre dintre cele mai ample lucrări în cadrul reabilitării drumului de sub munte. Acest pod a fost refăcut de la zero pentru a suporta viitorul trafic greu pe care îl va prelua acest drum, ca alternativă la DN1, iar până când va putea fi redat circulaţiei este folosit un pod provizoriu, ridicat anul trecut de firma care se ocupă de aceste lucrări, în aval de podul central.

Pentru lucrarea de montare a traverselor a fost necesară sistarea alimentării cu curent electric a unei porţiuni din localitate, în zilele de 19 şi 20 ianuarie a.c.

Cunoscut sub denumirea de „Drumul pe sub munte” este vorba, de fapt, de patru drumuri judeţene, care fac legatura între 13 localitati, arteră care poate deveni o alternativă pentru aglomeratul DN1.

Acest drum pe sub munte face legătura următoarelor localităţi: Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus.

Contractul de finanţare pentru drum a fost semnat în octombrie 2017.

Pe lângă modernizarea efectivă a carosabilului, acest proiect mai presupune sute de metri de trotuare, sute de metri de parapeţi metalici, zeci de indicatoare rutiere, zeci de poduri şi sute de podeţe.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.