(FOTO+VIDEO) Astăzi se vâsleşte pe lacul Cetăţii


Forfotă mare sâmbătă pe lacul Cetăţii Făgăraş. Încă de la primele ore ale dimineţii au fost lansate la apă două canotci, botezate Chilia şi Sfântul Gheorghe, spre bucuria vâslaşilor amatori care s-au înscris la competiţia de vâslit şi a copiilor care s-au bucurat să vadă asemenea ambarcaţiuni.

Nu se întâmplă în fiecare zi ca marele campion mondial Ivan Patzaichin să fie văzut el însuşi vâslind pe lacul din Făgăraş, aşa cum este astăzi. Totul este posibil datorită festivalului ArtFestin, în cadrul căruia preşedintele Asociaţiei Mila 23, adică Patzaichin, participă cu proiectul său ,,Descoperă Rowmania”.

Sportivul vrea să promoveze ceea ce el numeşte ,,România naturală văzută din barcă”, prin intermediul mai multor competiţii de vâslit în diferite oraşe ale ţării. La aceste concursuri participă echipaje de către 11 persoane, iar echipajul câştigător al fiecărui concurs local participă la etapa naţională, care se desfăşoară la Tulcea în data de 31 august.

Echipaje înscrise în concurs

La competiţia de canotci de la Făgăraş s-au înscris anul acesta atât echipaje formate din angajaţii unor instituţii, cât şi echipaje alcătuite din prieteni sau colegi.

Spre exemplu, participă un echipaj al Jandarmeriei, unul al pompierilor, altul al Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte ,,Constantin Brâncoveanu” Făgăraş.

Mai sunt echipaje formate din sportivii de la secţiile de judo şi karate ale Clubului Sportiv Municipal Făgăraş, participă inclusiv un echipaj alcătuit exclusiv din fete, angajate ale Primăriei locale, iar căpitanul acestui echipaj este chiar Ivan Patzaichin.

Alte echipaje înscrise în concurs şi-au luat denumirea de Ţapinarii, Barka Noya, Geţii, Robofish 2.0, Dinastia Solomon, Voluntarii, Minionii, Bobocii 2.0, Tiramisu, Diferiţi mereu etc.

La finalul întrecerii va fi aleasă echipa câştigătoare, care va participa la faza naţională de la Tulcea, la finele lunii august, alături de echipele câştigătoare din celelalte localităţi ale ţării.

IvanLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.