Pentru că avem multe de spus!

.

Gerul Bobotezei se mută în februarie


zapada aprilie centruChiar dacă ianuarie ne-a obișnuit, de-a lungul anilor, cu temperaturi mici, mai ales în prima decadă a lunii, iată că în acest an începutul anului aduce temperaturi neobișnuit de mari.

Meteorologii anunță, însă, că frigul va veni în lunile februarie și martie:

„Până pe 15 ianuarie, vor fi în jur de 6-12 grade ziua, iar noaptea minus 2-3 grade. (…) Luna februarie se confirmă ca fiind o lună autentică de iarnă, care aduce episoade de ger, în care vor fi minime de -15, -20 de grade. Cu siguranţă, este posibil ca în a doua parte a iernii să beneficiem de strat de zăpadă şi în regiunile extracarpatice, nu numai în regiunea montană”, a declarat pentru B1 TV Elena Mateescu, director general al Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

La fel de frig va fi şi la începutul lui martie. „Luna martie păstrează fenomenele specifice sezonului de iarnă, strat de zăpadă, nu excludem să avem, vor fi valori mai coborâte decât normalul în aceste zone ale ţării. Poate fi considerată o iarnă normală, dar cu episoade specifice sezonului şi cu alternanţe de la cald la rece, a doua parte fiind mai severă”, a mai declarat şefa ANM.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.