Pentru că avem multe de spus!

.

Pentru prima dată, BAC-ul va începe în februarie


 

bac2018 vine cu schimbări importante în sistemul de învăţământ din România. Pentru prima dată în istorie, BAC-ul va începe în luna februarie, cu probele orale.

Prima sesiune a Bacalaureatului va începe pe 12 februarie cu proba orală la limba română. Între 16 şi 20 februarie, elevii de clasa a 12-a vor susţine proba competențelor digitale, iar între 21 şi 22 februarie le vor fi testate competentele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pentru a promova aceste probe, elevii trebuie doar să se prezinte la examen. Fiecare va obţine un calificativ – utilizator mediu, avansat sau experimentat, care nu contează la nota finală.

Peste 4 luni vor începe probele scrise. Prima va fi la limba şi literatura română, pe 25 iunie. Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului va începe pe 20 august.

Pentru următorii elevi de clasa a 12-a ar putea exista şi o a treia şansă la Bacalaureat. Deocamdată, însă, ideea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, nu s-a concretizat într-un proiect de lege.

În lucru este şi ideea ca lucrările la examenele naţionale să fie corectate online, de către profesori, fie de acasă, fie din centrele de evaluare. Ministerul Educaţiei şi STS pregătesc un sistem de securitate digital care să permită acest lucru.

sursa: stirileprotv.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.