Gheorghe Sucaciu, în criza Salco: ,,Mi-am oferit sprijinul pentru a găsi împreună o soluție care să nu îi afecteze pe făgărășeni. Însă am fost refuzat”


,,Mi-am oferit sprijinul pentru a găsi împreună o soluție care să nu îi afecteze pe făgărășeni. Însă am fost refuzat”, a scris edilul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, pe o rețea de socializare, referindu-se la criza Salco.
,,Am fost înștiințat de Salco Serv că din 6 ianuarie nu va mai putea ridica deșeurile de pe raza municipiului, în lipsa unei decizii a Consiliului Local. Am urmărit online ultimele ședințe ale Legislativului, la fel ca dumneavoastră. Am constatat, siderat, că acționarii unici ai societății de salubritate, care sunt și consilieri locali ai municipiului Făgăraș, au încercat să mă facă țap ispășitor pentru această situație în loc să ia o decizie – oricare ar fi ea – pentru continuarea activității. În condițiile în care au votat favorabil pentru majorarea tarifelor atât în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), cât și în cele 6 comisii de specialitate ale Consiliului Local.
Este anormal să mi se impute ceva din ce se întâmplă acum, deoarece mi-am oferit sprijinul pentru a găsi împreună o soluție care să nu îi afecteze pe făgărășeni. Însă am fost refuzat. Mai mult, am fost acuzat că mă implic acolo unde doar Consiliul Local are atribuții. M-am retras așa cum mi s-a solicitat”, a scris edilul.
Acesta a mai menționat că a avut o discuție cu un consilier local din partea PNL, care i-a promis că, împreună cu colegii din PNL, va organiza o altă ședință de consiliu de îndată înainte de 6 ianuarie 2021, otmcia pentru a preveni o criză Salco.
,,În urma înștiințării transmise de Salco Serv, am avut discuții cu domnul consilier Dan Gavrilă și mi-a promis că împreună cu colegii dumnealui va convoca o altă ședință de îndată, înainte de 6 ianuarie, pentru a fi luată o decizie.
Stimați consilieri, vă rog să vă amintiți că s-a încheiat campania electorală, renunțați la populismele pe care le-am auzit în ultimele ședințe și aveți în vedere că interesul cetățeanului primează. Primăria Făgăraș trebuie să pună în aplicare ce decide Consiliul Local și este de preferat să se întâmple cât mai curând, ca să nu ajungem în situația altor orașe din țară care au fost îngropate în gunoi.
Dragi făgărășeni, în speranța că situația va fi rezolvată astfel încât să avem un operator pentru ridicarea deșeurilor, întreținerea curățeniei pe domeniul public și deszăpezirea străzilor din oraș, vă urez un An Nou mai bun, în care să învățăm din greșeli și să avem puterea de a construi Făgărașul pe care ni-l dorim atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare”, a încheiat Gheorghe Sucaciu.
Reamintim că miercuri, 30 decembrie 2020, a fost organizată o ședință de îndată a consilierilor locali în care nu a fost luată, nici de această dată, o hotărâre de majorare a taxelor ce se vor practica începând cu 1 ianurie 2021 de către Salco. În acest sens, reprezentanții Salco au emis un comunicat de presă în care au spus că din 6 ianuarie nu vor mai putea ridica gunoaiele din oraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.