La noapte împlineşte 100 de ani. Astăzi a avut musafiri speciali


O femeie din oraşul Victoria va trece la noapte într-un alt secol al existenţei sale, odată cu trecerea în Noul An. Orendi Susana împlineşte 100 de ani, imediat ce ceasul va bate miezul nopţii. Femeia nu a avut deloc o viaţă uşoară, dar a ajuns la această frumoasă vârstă, spre bucuria copiilor şi nepoţilor săi.

Primii care i-au urat ,,La mulţi ani” au fost primarul Camelia Bertea şi viceprimarul Cristian Iosipescu. Cei doi au vizitat-o pe sărbătorită în ultima zi a anului şi i-au înmânat o diplomă pentru împlinirea unui secol de viaţă. I-au dus şampanie, tort şi felicitări şi au rămas puţin în compania doamnei Orendi pentru a-i afla povestea de viaţă.

,,Doamna Orendi ne-a impresionat foarte tare când ne-a povestit că a fost deportată în Rusia. A avut şi are în continuare un destin uimitor şi ne-am bucurat că am putut să îi fim alături la împlinirea acestei vârste”, a declarat primarul Camelia Bertea.

Susana Orendi are o stare de sănătate bună, în ciuda longevităţii sale. ,,Mama s-a născut la 1 ianuarie 1921 în comuna Bradu din judeţul Sibiu. Între 1945 şi 1949 o parte din povestea ei de viaţă s-a scris în Rusia, acolo unde a fost deportată. În 1949 s-a întors în ţară şi a venit la Victoria, unde s-a căsătorit cu tatăl meu, Mihail Orendi. Tata a decedat în 1994. Mama este sănătoasă şi la această vârstă, ia doar pastile pentru tensiune. Are trei copii, pe mine şi pe cei doi fraţi ai mei, care se află astăzi în Germania, şi mai are 4 nepoţi. Venirea doamnei primar şi a domnului viceprimar a fost o adevărată surpriză. Nu am idee cum de au aflat de mama, dar ne-au impresionat foarte mult”, a spus Baicea Annelieze, fiica sărbătoritei.

Susana Orendi, la cei 100 de ani ai săi, a trecut prin multe etape istorice. A prins monarhia, un război mondial, o revoluţie şi trei republici: populară, socialistă şi post-decembristă. A fost contemporană cu 3 regi şi 5 preşedinţi.

 

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.