Pentru că avem multe de spus!

.

Gheorghe Turda cântă la deschiderea Poienii cu narcise de la Vad


Duminică, 20 mai, în Poiana cu narcise de la Vad va fi petrecere mare. Ca în fiecare an, în preajma sărbătorii Constantin şi Elena, are loc deschiderea oficială a Poienii narciselor. E drept că florile apar încă de la începutul lunii mai, însă se consideră că apogeul înfloririi lor se înregistrează în preajma acestei sărbători religioase.

narcise

Anul acesta, însă, Poiana nu va fi la fel de albă ca în aţi ani. De vină este seceta.

,,Anul acesta nu avem atât de multe narcise cum ne-am obişnuit. Au fost o iarnă şi o primăvară anormale. De fapt, numai iarnă, pentru că primăvară nici n-am avut, căci ne-am trezit direct în vară, cu un soare arzător… Nu există mlaştină în Poiană, mlaştina fiind climatul lor natural. Totul este uscat. Narcise sunt mai puţine, dar totuşi sunt”, a precizat edilul comunei Şercaia, Cristinel Paltin.

În cinstea narciselor, dar şi pentru menţinerea acestui vechi obicei de petrecere, lumea este invitată la deschidere în 20 mai. Atmosfera va fi întreţinută de dansatori şi cântăreţi de muzică populară. Printrei cei mulţi care vor urca pe scenă se numără artiştii Ionuţ Langa şi Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda

Potrivit primarului, programul artistic debutează în jurul orei 14.00 şi durează până în jurul orei 19.00.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *