Pentru că avem multe de spus!

.

Gigacaloria este mai scumpă la Braşov decât la Făgăraş


Cu toate acestea, populaţia municipiului reşedinţă de judeţ plăteşte mai puţin pe gigacalorie, decât plătesc locuitorii Făgăraşului, pentru că subvenţia autorităţii locale este mai mare.

Consilierii locali din Braşov vor dezbate în şedinţa de plen de vineri un proiect de hotărâre privind aprobarea preţului pentru producerea energiei termice şi tarifele pentru activităţile de transport, distribuţie şi furnizare a energie termice. gigacalorie

Potrivit bzb.ro, dacă aleşii locali vor aproba proiectul, de la 1 februarie, preţul pentru energia termică produsă pe bază de gaze naturale în centralele termice, de către Serviciul Public Local de Termoficare Braşov este de 340,79 lei cu TVA. Acest proiect de hotărâre se referă la aprobarea tarifelor avizate de ANRE. Preţul plătit de populaţie este de 198,97 lei/GCal, căci diferenţa din sumă o achită Primăria Braşov.

Spre comparaţie, la Făgăraș gigacaloria costă 291 de lei, din  care populaţia plăteşte 242 de lei/GCal, iar diferenţa este subvenţionată de către Primăria Făgăraş.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.