Pentru că avem multe de spus!

.

Iată ce au voie localităţile să repare cu banii primiţi de la Guvern


Executivul României a alocat o anumită sumă de bani, cu titlu de despăgubire, pentru fiecare localitate inundată din judeţul Braşov, în urma unor rapoarte de evaluare întocmite în teren. Sumele alocate de Guvern sunt, în medie pe tot judeţul, mai mici cu circa 40 de procente, decât cele cerute de primari.

Comunele din Ţara Făgăraşului cărora li s-au alocat bani sunt: Hârseni, Şinca, Şercaia, Mândra.

inundatiiAlocarea financiară pentru fiecare localitate în parte vine cu destinaţie exactă. Adică, autoritatea publică locală nu poate să cheltuiască suma primită de la Guvernul României decât în scopul pentru care i-a fost dată.

Astfel, banii primiţi de comuna Hârseni pot fi cheltuiţi pentru refacarea podeţelor afectate, decolmatare şi îndepărtare aluvinui depuse.

Comuna Şinca va trebui să refacă zidul de sprijin de pe DJ 104 din satul Şercăiţa, acolo unde s-a surpat malul drept pe o distanţă de 5 metri liniari. De asemenea, mai are de refăcut podeţul pietonal din acelaşi sat, căruia i-a fost erodată fundaţia şi i s-a dezgolit fundaţia de beton de pe malul stâng.

La Şercaia autorităţile au sarcina de a proceda la refacerea podeţului tubular de pe DJ 131 P, unde a fost distrusă parţial zona de încastrare a tubului. Un alt podeţ ce trebuie refăcut în comună este cel pe DC 21 A, iar un altul este podeţul dalat de pe DC 107 C. Nu în ultimul rând, cu banii primiţi, autorităţile şercăiene trebuie să intervină şi pentru refacerea DJ 107 C, drum distrus parţial de ape.

La Mândra se vor executa lucrări de refacere a DC 66 A, după ce inundaţiile au deteriorat terasamentul şi stratul de asfalt pe o distanţă de 30 metri liniari în satul Toderiţa.

Iată AICI ce bani au primit localităţile din judeţul Braşov. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.