Pentru că avem multe de spus!

.

Iată cum se modifică preţul la apă şi canalizare de la 1 iulie


Apa s-a scumpit cu 10 bani/mc, iar canalizarea cu 7 bani/mc. Aceste scumpiri modice urmează să se aplice de la începutul lunii iulie. Mărirea tarifelor are ca principal scop asigurarea bugetului de lucrări de modernizare şi extindere reţele.

După majorarea preţului pentru municipiul Făgăraş şi localităţile învecinate, acum operatorul de apă şi canal are un tarif unic în întreaga arie de operare. Adică, la fel plăteşte un locuitor al municipiul Făgăraş cu un locuitor al staţiunii Ocna Sibiului. apa canal

,,Solicitarea de ajustare a tarifului vine pe fondul obligaților asumate prin contractele de finanțare din surse europene și se referă la aplicarea inflației și deflației pentru perioada 2015 – 2018. Fac precizarea că din tariful serviciilor prestate se asigură banii necesari lucrărilor de modernizare si extindere a rețelelor”, susţine directorul general Apă Canal SA Sibiu, ing. Vasile Maier, ca un răspuns al solicitării redacţiei noastre.

De la 1 iulie, un mc de apă potabilă va costa 3,47 lei, iar un mc de canalizare va costa 2,62 lei. Chiar şi cu tarifele majorate, operatorul Apă Canal SA Sibiu se află printre operatorii cu cele mai mici preţuri din ţară. Spre exemplu, înainte de majorare, la începutul acestui an operatorul se afla pe locul 41 în ţară, într-un clasament cu 45 de poziţii, în care poziţia 1 reprezenta tariful cel mai mare şi poziţia 45 reprezenta tariful cel mai mic. Încă nu s-a realizat un clasament şi pentru a doua jumătate a acestui an.

Pentru a se putea aplica această mărire şi în localităţile din judeţul Braşov care sunt deservite de operatorul regional de la Sibiu, s-a suspus la vot aprobarea lor în şedinţa CJ din data de 30.05.2018. Consilierul judeţean Nicolae Postolache a transmis redacţiei un comunicat de presă în care a explicat de ce a fost necesar acest vot în plenul forului judeţean şi a explicat faptul că, anterior votului din CJ, majorarea tarifelor deja fusese aprobată de către către consiliile locale ale localităţilor vizate.

,,Nu toți consilierii au fost de acord cu acest proiect: din 34 prezenți, 9 au votat împotrivă, iar 2 s-au abținut. Personal, am fost nemulțumit deoarece din titlul proiectului executivul inducea ideea că trebuie să votăm ,,favorabil”, ceea ce nu mi s-a părut normal (democratic). Deoarece mulți cetățeni, în spațiul on line, s-au arătat surprinși de o decizie a Consiliului Județean pe această temă, menționez că C.J. Brașov este membru al ADI Apă Canal – Sibiu S. A., care își desfășoară activitatea și pe teritoriul județului Brașov și are un reprezentant în Consiliul de administrație care votează în numele CJ Brașov. Trebuie menționat faptul că anterior acestui vot, solicitarea S.C Apă-Canal Sibiu S. A. a fost avizată favorabil de către Guvern prin A.N.R.S.C (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) și de către Consiliile Locale ale U.A.T-urilor care fac parte din ADI Apă-Canal Sibiu S.A. Ar fi fost indicat ca făgărășenii să participe la ședința Consiliului Local, în care s-a dezbătut această problemă”, a precizat consilierul judeţean PER.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *