Pentru că avem multe de spus!

.

Icoana „Pantanassa”, Vindecătoarea de cancer, adusă la Viscri


O icoană a Maicii Domnului „Pantanassa”, pictată la Mănăstirea Vatoped de la Muntele Athos, a fost adusă săptămâna trecută la Viscri, în Biserica „Sfânta Treime” şi „Sfântul Efrem cel Nou”.
Un sobor de preoţi condus de protopopul de Rupea, Mircea Comşa, alături de două maici de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Buneşti, împreună cu primarul comunei Buneşti, Mircea Pălăşan, şi numeroşi credincioşi au aşteptat icoana, au scris colegii de la Bună Ziua Brașov.

„A fost o mare dorință a credincioşilor noştri, cât şi a familiei Marcela Stănică şi Vasile, care au donat integral această icoană. Oamenii au aşteptat-o pe Maica Domnului cu flori în mâini. Icoana a fost purtată pe braţe de preoţi în procesiune până la biserică. Am înconjurat biserica, apoi am intrat sfântul locaş unde am am aşezat icoana într-un baldachin sculptat. S-a săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului «Pantanassa» înaintea icoanei. La sfârşit am mulțumit donatorilor, ostenitorilor şi tuturor celor care au ajutat la organizarea acestui deosebit moment. Icoana Maicii Domnului «Pantanassa» – Vindecătoarea de cancer – este acum o binecuvântare pentru toată zona Cohalmului şi nu numai”, a spus preotul paroh din Viscri, Gheorghe Răşoiu pentru site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Atât la procesiune cât şi la oficirea Paraclisului Maicii Domnului „Pantanassa” toţi cei prezenţi au respectat regulile de distanţare fizică şi de purtare a măştii de protecţie pentru a evita infectare cu noul coronavirus.
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Pantanassa” de la Mănăstirea Vatoped a fost zugrăvită în secolul al XVII-lea şi a fost adusă de obştea lui Gheron Iosif Vatopedinul, de la Nea Skiti la Mănăstirea Vatoped.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.