În comuna Hârseni au început asfaltările. Copăcel, primul sat intrat în lucru


Tot ce înseamnă stradă în statele comunei Hârseni va intra in asfaltare, promite primarul Mihai Oltean. Lucrările au debutat deja în satul Copăcel și se bazează pe o finnțare obținută în cadrul PNDL 2.

,,Pe toată comuna avem 14,3 kilometri de străzi de asfaltat. Am început cu localitatea Copăcel, urmează Hârseni, Sebeș și Mărgineni. Costul lucrărilor se ridică la circa 9 milioane de lei. Finanțarea este obținută prin Programul Național de Dezvoiltare Locală 2″, a explicat edilul Mhai Oltean.

Pe cei peste 14 kilometri de drumuri vor fi turnate două straturi de asfalt și vor fi ridicate gurile de canal.

Societatea care a câștigat licitația pentru acestă lucrare este din București, iar sucontractorul este din Brașov.

Asfaltarea străzilor, pe lângă faptul că era necesară oricum, se datorează și lucrărilor anterioare de introducere a conductelor de apă și canal.

,,Infrastructura de apă şi canal a presupus introducerea a 34 de kilometri de conducte de apă, 33 de kilometri de conducte de canalizare şi vreo 10 kilometri de branşamente pentru 1.000 de gospodării,” a declarat primarul Mihai Oltean. Lucrările de apă și canalizare au fost începute în anul 2016.

Din cei 14 kilometri de drumuri, 7 kilometri nu au mai fost asfaltați niciodată până astăzi, iar ceilalți au fost asfaltați, dar s-au stricat odată cu introducerea conductelor.

 

(Cristina Cornilă)
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.