Pentru că avem multe de spus!

.

Încep lucrările de modernizare a Şcolii Sâmbăta de Sus. Constructorul nu are voie să deranjeze cursurile


Şcoala Gimnazială Sâmbăta de Sus

Zilele următoare vor demara lucrările de modernizare a Şcolii Gimnaziale din comuna Sâmbăta de Sus, o modernizare în valoare de peste 1,5 milioane de lei, aşteptată de profesori şi elevi, căci presupune extinderea spaţiului destinat activităţilor educaţionale şi recompartimentarea clădirii.

O firmă sibiană a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare a Şcolii Gimnaziale din comuna Sâmbăta de Sus.

,,A fost semnat contractul de achiziţie în valoare de 1.512.201 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 287.318 lei. Câştigătorul licitaţiei are un termen de 21 de luni pentru execuţie”, a declarat edilul Vasile Andreaş.

primar Vasile Andreaş

Potrivit edilului, modernizarea şcolii presupune extinderea construcţiei prin realizarea unor grupuri sanitare la etaj peste cele existente la parter. De asemenea, se amenajează o anexă alipită de corpul central în spaţiu de depozitare şi cameră pentru centrala termică. Modernizarea prevede şi recompartimentarea clădirii, demolarea, relocarea şi refacerea scărilor din holul central, repararea zidăriei, a tencuielilor, înlocuirea pardoselii, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu termopan. Contractul mai prevede şi realizarea instalaţiei de alimentare cu apă, refacerea trotuarelor din jurul şcolii şi amenajarea curţii interioare.

Primarul precizează că şantierul va fi astfel organizat, încât să nu deranjeze orele de curs. În timpul programului şcolar constructorul va executa lucrări care să nu afecteze activitatea copiilor, iar celelalte lucrări care necesită eliberarea claselor vor fi realizate în timpul vacanţelor şcolare.

Unitatea de învăţământ din comună numără peste 140 de copii, atât de grădiniţă, cât şi şcolari.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.