Pentru că avem multe de spus!

.

Internet wireless gratuit în Şinca Veche


A treia etapă de finanţare a localităţilor pentru introducerea internetului, susţinută de Comisia Europeană, s-a încheiat. Printre cele 142 de localităţi câştigătoare din România, se numără şi comuna Şinca.

Fiecare autoritate adiminstrativă primeşte un voucher în sumă de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziţie şi instalare a echipamentelor wi-fi. În această a treia etapă de finanţare, au fost selectate 1.780 de localităţi din toată Europa, 142 dintre acestea fiind numai din România.  Trei dintre cele din România se află în judeţul Braşov: Codlea, Feldioara şi Şinca Veche.

În primăvara acestui an s-a derulat o a doua etapă de înscrieri a municipalităţilor pentru a primi acel voucher de 15.000 de euro. Atunci au fost selectate spre finanţare localităţile braşovene Cristian, Sânpetru, Apaţa şi Făgăraş, iar pe lista de rezervă a fost trecută Feldioara (care, iată, a fost selectată în etapa a treia).

În toamna lui 2018 s-a desfăşurat prima etapă a acestui proiect destinat ţărilor din UE, iar atunci au fost declarate câştigătoare localităţile: Drăguş, Mândra, Şinca Nouă, Braşov, Ghimbav, Vama Buzăului.

Proiectul WiFi4EU, cu un buget în valoare totală de 120 de milioane de euro, se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană va selecta beneficiarii respectând principiul primul venit, primul servit, asigurând respectarea echilibrului geografic.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.