Ivan Patzaichin caută soluţii să facă pe Olt, la Făgăraş, o activitate de vâslit


Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin

Marele canoist român se află în aceste zile în oraşul nostru, unde are loc un concurs de vâslit în canotci, pe lacul Cetăţii, ca parte a Festivalului Art Fest.

Ivan Patzaichin s-a lăsat impresionat de Făgăraş şi oamenii lui şi vrea să să întoarcă. I-a făcut cu ochiul râul Olt, care curge cu generozitate pe lângă Făgăraş. Iar acolo unde e apă, e şi Patzaichin!

,,Mărturisesc că am trecut de atâtea ori prin Făgăraş, dar niciodată nu am avut răgazul să mă opresc să îl vizitez. Până în această primăvară, când am vizitat pentru prima oară Cetatea de aici. Meritaţi, ca făgărăşeni, toată lauda pentru Cetatea aceasta. Acum m-am întors cu concursul ,,Descoperă Rowmania” şi mi-am adus şi familia să vadă Făgăraşul. E aer curat în acest oraş de munte”, spune Patzaichin, omul Deltei, născut în comuna Mila 23.

Pentru sportiv, oraşul de la poalele Carpaţilor pare atrăgător. De aceea mărturiseşte că are în plan să se întoarcă anul acesta: ,,Mi-am propus să revin la toamnă la Făgăraş şi să vedem dacă este vreo soluţie să facem o activitate de vâslit pe râul Olt. Am discutat în principiu cu domnul primar despre asta.36032443_1894052107306988_9169562414532788224_n

Plecând de la discuţia cu Făgăraşul, îl întreb pe maestru unde i-ar fi plăcut să trăiască, dacă soarta nu ar fi ales deja pentru el Delta Dunării? ,,Undeva cu apă, e clar,” îmi răspunde fără să stea pe gânduri.

Povesteşte că încearcă să pună pe picioare la Tulcea, tocmai datorită dragostei pentru apă, o şcoală pentru sporturi nautice, proiect care este într-un stadiu destul de avansat.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.