Pentru că avem multe de spus!

.

Ivan Patzaichin s-a aflat astăzi la Făgăraș pentru ArtFest


patzaichin1

Reprezentanți ai mai multor instituții din Făgăraș, printre care Jandarmeria, Detașamentul de Pompieri, Casa de Cultură, Muzeul Valer Literat, Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, Serviciul Salvamont Victoria, Salco, dar și alții, au fost prezenți astăzi la o întâlnire de lucru, organizată de reprezentanții administrației locale, pentru a pune la punct toate detaliile cu privire la buna desfășurare a festivalului de film și teatru – ArtFest, care va avea loc în perioada 21-24 iunie, 2018.

Printre invitați a fost prezent și multiplul campion olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin. Acesta a oferit detalii despre evenimentul pe care îl va organiza sâmbătă, 23 iunie, în cadrul festivalului.

patzaichinVom organiza un concurs de canotaj în jurul Lacului Cetății, avem la dispoziție trei ambarcațiuni, fiecare are o denumire specifică:  Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe, după cele trei brațe ale Dunării. În fiecare ambarcațiune încap între 11 și 15 persoane. Avem tricouri dedicate acestui eveniment. Cei mai buni vor fi și premiați, vor primi diplome, tricouri. Sperăm să fie un eveniment pentru toată lumea“, ne-a declarat Ivan Patzaichin.

Am organizat o ședință tehnică de lucru, pentru a pune la punct toate detaliile pentru evenimentul din iunie, festivalul ArtFest. Data de începere a evenimentului se apropie, mai sunt doar două luni, astfel că trebuie ca fiecare să știe ce are de făcut. Am invitat la întâlnire șefi și directori de instituții din municipiu, dar și șefi de detartamente din cadrul Primăriei Făgăraș“, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Festivalul de teatru și film ArtFest Făgăraș va aduce publicului o varietate de evenimente culturale de cea mai bună calitate: de la proiecții de filme clasice americane, spectacole de teatru, concerte, evenimente sportive, până la dezbateri despre istoria Tării Făgărașului și a tradițiilor sale.

Cu sprijinul Ambasadei S.U.A. în România, publicul va avea ocazia să vizioneze gratuit filme clasice americane, dar și documentare, atât în Cetatea Făgărașului, cât și în Casa de Cultură. Serile vor fi încheiate de concerte blues și rock.

patzaichin2Sâmbătă, 23 iunie, multiplul campion Ivan Patzaichin și Asociația Rowmania se vor alătura festivalului cu concursuri de canotaj, plimbări cu canotca și alte activități în aer liber. În aceeași zi vor fi organizate spectacole ecvestre.

Accesul la spectacolele de teatru se va face pe bază de bilet sau abonament, sumele obținute fiind donate unui ONG-uri local pentru proiecte sociale.

În spațiile din jurul cetății se vor desfășura, zilnic, târguri cu produse locale, meșteșuguri, activități sportive și gastronomice, precum și proiecții gratuite de filme.

ArtFest Făgăraș este organizat de Asociația Culturală ARTRaising, cu sprijinul exclusiv al Primăriei Făgăras și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Romania, cu scopul de a transforma orasul, pentru cîteva zile, într-un centru cultural al României.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *