Județul Brașov. 36 de persoane sunt în carantină și 1.127 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu


  • Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 36 de persoane sunt în carantină și 1.127 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. „Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală“, se arată într-un comunicat de presă.

Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din 248 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat aproximativ 1.200 de verificări ale persoanelor, precum și la 154 de agenți economici, sub aspectul respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

Forțele de ordine au identificat o persoană care nu a respectat măsurile de autoizolare, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 1.000 de lei și plasată în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

Jandarmi din Gruparea Mobilă au aplicat 5 amenzi contravenționale, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.