La 54 de ani, el este omul cu cea mai mare vechime în administrația publică din zona noastră


Dorin Magda vrea să doboare toate recordurile și să revină la Primăria Cârțișoara. Spune că în cei patru ani, în care a fost înlocuit în fotoliul de primar, au stagnat toate proiectele pe care le-a început și nu au fost nici altele noi.

La cei 54 de ani, Dorin Magda este omul cu cea mai mare vechime în administrația publică locală din zona noastră.

CV-ul său este impresionant:

Consilier local din 1992 și până în 2002

Viceprimar din 2002 și până în 2004

Primar din 2004 până în 2016

Consilier local din 2016 până în 2020

În toată activitatea sa politico-administrativă, nu a părăsit niciodată Partidul Național Liberal (PNL).

Are studii în inginerie economică și în silvicultură.

Întrebat de ce ar mai vrea să lucreze iar în administrația locală, acesta răspunde că ,,mă doare sufletul să văd că toate proiectele mari pentru care m-am zbătut în anii trecuți nu au fost continuate și au rămas în același stadiu, iar tot efortul meu a fost practic în zadar”.

De numele lui Dorin Magda se leagă reparațiile capitale de la Muzeul ,,Badea Cârțan”, reparațiile de la sediul Primăriei Cârțișoara, de la clădirea școlii, realizarea dispensarului uman în același sediu cu farmacia.

Amenajarea unui spațiu de aproximativ 5.000 de metri pătrați în zona Bâlea Lac pentru locuri de parcare și spații comerciale s-a făcut tot într-unul din mandatele sale.

Tot atunci s-a tras și prima linie de curent de la satul de vacanță Bâlea Glăjărie, de 1 kilometru lungime.

De asemenea, peste pârâul Bâlea s-a construit un nou pod, după ce cel vechi a fost luat de ape.

Dorin Magda a reușit aproape să finalizeze chestiunea fondului funciar din această comună. ,,La plecarea mea am mai lăsat pentru scriere circa 70 de titluri de proprietate. Nici astăzi ele nu au ajuns la proprietarii lor de drept. Restul sunt date toate, de pe vremea când eram primar”, susține acesta.

Tot fostul primar a început demersurile pentru aducerea în proprietatea comunei a 1.000 de hectare de pădure, războindu-se pentru aceasta cu Romsilva și Statul Român. Susține că și această chestiune a rămas în stadiul de atunci.

De numele lui Dorin Magda se mai leaga realizarea cabinetului stomatologic, asfaltarea unui drum de 4 kilometri din zona Mânăstirii Cârțișoara și a unui drum de 1 kilometru din interiorul localității.

Acesta a mai construit o sală de nunți cu o capacitate de 280 de locuri, a reabilitat căminul cultural și a făcut o piață agro-alimentară.

În 2013, chiar de Ziua Națională a României, a fost primarul român care s-a remarcat în capitala Italiei, la Roma, după ce a contribuit la refacerea simbolică a drumului lui Badea Cârțan. A fost primit de ambasadorul României la Roma și a fost apreciat de comunitatea de români de acolo pentru sprijinul pe care i l-a acordat lui Mirel Magop, cel care l-a întruchipat pe Badea Cârțan și a efectuat, pe jos, drumul dintre Cârțișoara și Roma.

,,Am început dezvoltarea turistică a zonei și aș vrea să continuăm proiectele de atunci, respectiv o pârtie de schi la Bâlea Lac și una la Bâlea Cascadă. Am început lucrarea de canalizare și aș vrea să o terminăm, că e tot cum am lăsat-o”, susține Dorin Magda.

 
One thought on “La 54 de ani, el este omul cu cea mai mare vechime în administrația publică din zona noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.