Muncitori indieni la firma care asfaltează în comuna Hârseni


  • Muncitorii români construiesc Occidentul, iar noi ne bazăm, acum, pe indieni și vietmanezi, la construirea de locuințe și străzi. Un caz este și în comuna Hârsenim, aici unde firma care asfaltează toate străzile din comună are angajați 15 indieni.

India, Vietnam şi Bangladsh au devenit, în ultimii ani, principalii furnizori de muncitori pentru ţara noastră. Aici, asiaticii câștigă dublu decât acasă.

Și la firma care asfaltează toate străzile din comuna Hârseni, SC Findondrum, cu sediul în Brașov, sunt angajați 15 indieni. Aceștia lucrează în rând cu muncitorii români, iar primarul comunei, Mihai Oltean, a declarat că indienii sunt oameni foarte serioși și muncitori. Toate cele patru sate ale comunei au fost asfaltate, iar acum sunt la faza de marcaj linii de trafic și la acostamente.

Mihai Oltean, primar comuna Hârseni

Mihai Oltean, primar comuna Hârseni

Asfaltul este 100% realizat în toate cele patru sate ale comunei Hârseni, plus cătunul Măliniș. Acum suntem la faza marcajelor liniilor de trafic și la acostamente. După care va urma curățirea șanțurilor în toate satele. În total sunt 14,4 km de drumuri comunale, intravilanul satelor din Copăcel, Mărgineni, Hârseni și Sebeș și cătunul Măliniș“, a declarat primarul comunei Hârseni, Mihai Oltean.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ  12 milioane de lei, pe PNDL 2. Din cei 14 kilometri de drumuri, 7 kilometri nu au mai fost asfaltați niciodată până astăzi, iar ceilalți au fost asfaltați, dar s-au stricat odată cu introducerea conductelor.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.