La centrul de vaccinare din Făgăraș începe, de astăzi, rapelul. Câți făgărășeni au fost vaccinați până acum


  • Făgărășenii care au primit, în luna ianuarie, prima doză de vaccin, vor primi, începând de astăzi, pe baza programării, și a doua doză. Aceștia se vor prezenta, deocamdată, la centrul de vaccinare de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu”.

foto: alephnews.ro

Mai bine de 1000 de făgărășeni au primit, până acum, prima doză de vaccin, iar de astăzi sunt așteptați și pentru a doua doză. De la începutul lunii februarie a început și administrarea vaccinului Modena, astfel că, până în acest moment, la Făgăraș, 130 de persoane au fost vaccinate cu Modena, iar 924 cu vaccinul Pfizer.

De astăzi începem rapelul pentru cei care au primit prima doză, vaccinarea se face tot la centrul de vaccinare de la Liceul Teologic ,,Sf. Constantin Brâncoveanu”. Cel puțin în această săptămână, locația centrului de vaccinare nu va fi mutată, chiar dacă a reînceput școala. Dacă vor apărea schimbări, vom anunța făgărășenii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu.

Aceasta a mai adăugat că, până în acest moment, cele mai multe reacții adverse au fost cele descrise în prospect, adică durere la locul de injectare sau roșeață, durere de cap. ,,Foarte important de reținut este că, până acum, nicio doză de vaccin nu a fost irosită. În cazul în care anumite persoane programate au prezentat contraindicații și nu au putut fi vaccinate, personalul medical a apelat la făgărășenii eligibili, aflați pe lista de așteptare pentru vaccinare”, a mai declarat aceasta.

De asemenea, persoanele nedeplasabile vor fi vaccinate acasă de către echipe mobile, în urma unei liste încmite de reprezentanții Direcției de Asistență Socială.

Vă puteți programa:
• telefonic: 021 4144468
• contactând medicul dvs. de familie
• prin intermediul Direcției de Asistență Socială Făgăraș: 0268 214998 / 0785 205690.
La înscrierea prin platforma informatică, vârsta se confirmă automat prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare.
Persoanele care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, se înscriu prin intermediul angajatorului.
(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.