Pentru că avem multe de spus!

.

some text

La Şinca Nouă oamenii au înţeles măsurile şi nu ies din locuinţe


Locuitorii comunei Şinca Nouă respectă măsurile de protecţie şi ascultă sfaturile autorităţilor. A constatat-o însuşi primarul care spune că oamenii au spirit civic în momente ca cel pe care îl trăim astăzi.

primar Dumitru Flucuş

,,Mă bucur să văd în aceste zile cum oamenii arată că au spirit civic în comunitate. Ei înţeleg că trebuie să sta acasă ca să se protejeze pe ei înşişi, dar şi pe cei cu care ar putea intra în contact. Nu i-am întâlnit pe stradă în această perioadă. Le-am transmis optimism. În istorie înaintaşii noştri au fost supuşi şi altor încercări mult mai grele. Dacă ei au trecut peste ciumă, tifos, războaie, molime, vom trece şi noi peste asta. Am identificat pe raza comunei persoanele vârstnice peste 65 de ani şi pot să vă spun că cele mai multe dintre ele au aparţinători pe care se pot baza în perioada restricţiilor de circulaţie. Doar foarte puţini sunt singuri, iar pe aceştia îi ajutăm noi, cei din Primărie. Le facem cumpărături, comunicăm cu ei zilnic. De altfel, facem aceste lucruri pentru ei încă de când a izbucnit pandemia, de dinainte de a apărea ordonanţele militare”, a declarat edilul Dumitru Flucuş.

Potrivit sursei citate, în comuna Şinca Nouă începând de săptămâna viitoare se vor face dezinfecţii la şcoală, grădiniţă, cămin cultural, sediul primăriei. Deocamdată în aceste spaţii, cu excepţia primăriei, nu se desfăşoară niciun fel de activitate.

Pe raza comunei există la această oră 45 de persoane izolate, întoarse din străinătate. Din fericire, nu s-au identificat simptome la niciunul dintre cazuri.

Singurul lucru îngrijorător pentru comună pare să fie acum situaţia şoferilor de TIR. ,,Avem mai mulţi şoferi care fac curse pe TIR-uri. Aceşti oameni vin şi stau 2-3 zile acasă, apoi pleacă iar în cursă. Nu există o soluţie adoptată la nivel naţional despre cum ar trebui procedat, dar eu consider că ar trebui să aibă o cazare diferită faţă de cea de la domiciliu, fie la firma pentru care lucrează, fie la vreun hotel sau în vreo casă în care nu mai stau şi alţi membri ai familiei pe care i-ar putea îmbolnăvi. Eu am sesizat acest aspect la forurile judeţene şi naţionale, acum aşteptăm să vedem dacă se vor impune şi astfel de reguli”, susţine primarul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.