Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Cei mai mulţi vârstnici fără aparţinători sunt în comuna Cincu. Acum se află în grija Primăriei


Toţi angajaţii Primăriei Cincu, prin rotaţie, vor merge pe acasă pe la oamenii vulnerabili şi pe la cei aflaţi în izolare, care în perioada epidemiei nu se pot descurca să îşi facă singuri cumpărăturile necesare traiului zilnic.

Sorin Suciu – primar comuna Cincu

În această comună numărul vârstnicilor peste 65 de ani, care nu au rude prin apropiere sau nu au deloc, este foarte mare, în comparaţie cu celelalte comune din Ţara Făgăraşului.

,,Am identificat 85 de oameni de pe raza comunei (n.r. Cincu şi Toarcla), cu vârsta peste 65 de ani care nu au aparţinători pe care să se poată baza. Unii nu mai au pe nimeni în viaţă, alţii îi au la mare depărtare. Cei care au un venit îşi fac o listă de cumpărături şi aşteaptă angajatul Primăriei pentru a-i da banii şi lista. Cei care sunt lipsiţi de posibilităţi financiare vor primi alimente cumpărate cu bani de la bugetul local. În această perioadă toţi angajaţii Primăriei, prin rotaţie, vor merge să le cumpere alimente acestor oameni”, a declarat primarul Sorin Suciu.

De asemenea, pe raza acestei comune mai sunt şi peste 50 de persoane aflate în auto-izolare. ,,Şi în cazul multora dintre persoanele aflate în izolare vom interveni, adică acolo unde oamenii au mulţi copii minori sau care nu au alte rude prin sat care să le poată face cumpărăturile”, a explicat edilul.

Potrivit primarului, în comună lumea ascultă sfatul autorităţilor. Cei aflaţi în izolare nu au fost prinşi încercând să fenteze această măsură, iar ceilalţi locuitori nu ies pe stradă decât cu un motiv bine întemeiat. De altfel, pe străzile celor două sate poliţia patrulează în permanenţă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.