Pentru că avem multe de spus!

.

Locuințele din cartierul Combinat, intabulate


  • Mai multe locuințe din cartierul Combinat sunt, de acum, intabulate și vor intra în posesia oamenilor care locuiesc în aceste imobile în câteva săptămâni.

Intabularea locuințelor din cartierul Combinat a fost posibilă prin accesarea unui proiect cu finanțare nerambursabilă, accesat de reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro Europa Făgăraș.

Proiectul a fost prima dată în mapa consilierilor locali în 2015. După multe piedici, acesta a primit undă verde din partea aleșilor locali.

Locuințele din cartierul Combinat sunt, de astăzi, intabulate și vor intra în posesia oamenilor în câteva săptămâni. Urmează legalizarea documentelor de către notar și stabilirea prețului pe mp de construcție și terenul aferent. Nu, nu este o veste de campanie electorală, pentru că muncim la proiectul acesta de 5 ani. Trebuia să fie gata în luna martie, dar a fost amânat de declararea pandemiei. Mulțumim domnului primar Gheorghe Sucaciu pentru suportul constant. Mulțumim angajaților din Primăria Făgăraș pentru munca depusă. Mulțumim consilierilor locali pentru votul de astăzi“, a scris pe o rețea de socializare Ionuț Androne, coordonator APRPE Brașov.

Valoarea totală a proiectului este de 165.000 de lei, din care contribuția solicitantului este de 10%.

La finalul proiectului făgărășenii care locuiesc în aceste imobile vor primi extrase de carte funciară. Un alt aspect important al acestui proiect este că, la finalizarea acestuia, oamenii de aici vor putea avea și o carte de identitate și o adresă de domiciliu și vor plăti taxe și impozite locale. Dacă până acum acești făgărășeni plăteau o chirie lunară la Primăria Făgăraș pe imobilele în care locuiau, acum pot investi în propria locuință.

Proiectul „Legalizarea așezărilor locuite de romii din municipiul Făgăraș“ a fost început în 2015 și a avut ca obiect principal întocmirea de extrase CF pentru fiecare din cele 152 de familii care locuiesc în Combinat, în 28 de imobile. Proiectul a fost derulat de Asociația Romilor din Făgăraș în parteneriat cu Primăria Făgăraş și finanțat de către Agenția Națională a Romilor.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.