Locul II pe județ pentru fotbaliștii de la Colegiul Național ,,Radu Negru’’


Joi, 14 aprilie, a avut loc  în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 11 din Brașov faza județeană a competiției de fotbal băieți, rezervată tinerilor din învățământul gimnazial. Au participat 9 echipe din întreg județul, printre care s-a numărat și echipa de fotbal a C.N. ,,Radu Negru”, antrenată de profesorul Dragoș Bogdan.

Sportivii de la Radu Negru și-au câștigat dreptul de a participa la această competiție, după ce au obținut locul I la faza regională (Făgăraș – Victoria – Rupea), întrecere ce s-a desfășurat la Făgăraș.

La Brașov, în urma desfășurării competiției, tinerii fotbaliști făgărășeni au câștigat locul II, fiind la doar un pas de prima poziție, care oferea posibilitatea de a participa la faza zonală. Competiția s-a prganizat pe trei grupe, echipa C.N. ,,Radu Negru” făcând parte din grupa B, alături de Școala Gimnazială nr. 27 Brașov și Școala Gimnazială Hoghiz.

În urma desfășurării competiției, fotbaliștii, antrenați de profesorul Dragoș Bogdan, au câștigat prima poziție în cadrul grupei în care au fost repartizați și, astfel, s-au calificat în finală, alături de celelalte două echipe care și-au câștigat grupele. În ultimul act al competiției, echipa de fotbal a Colegiului Radu Negru a pierdut cu scorul de 2-1 în fața echipei câștigătiare, Școala Gimnazială nr. 19 Brașov, după ce făgărășenii au condus cu 1-0.

Echipa Colegiului Național ,,Radu Negru” este formată din următorii sportivi: Ciungara Victor, Pop Patrik, Popa Patric, Bruda Luca, Muntean Rareș, Pascu Dragoș, Sucaciu Luca, Sasu Daniel. Elevul Sergio Olea nu a putut participa la competiție, fiind accidentat.

De menționat este faptul că toți componenții echipei C.N. ,,Radu Negru” fac fotbal într-un cadru organizat la Clubul Sportiv Municipal Făgăraș, antrenor fiind tot profesorul Bogdan Dragoș, cu excepția lui Dragoș Pascu, sportiv care este legitimat la Clubul Sportiv Steagul Renaște Brașov.

,,A fost o competiție intensă și exrem de echilibrată, care s-a desfășurat pe durata întregii zile. Băieții s-au mobilizat și, în cele din urmă, am reușit să ne clasăm pe poziția secundă, după un parcurs reușit. Menționez faptul că majoritatea componenților echipei sunt în clasa a VII-a și vor putea participa și anul viitor la această competiție’’, a declarat profesorul de educație fizică și sport al Colegiului Național ,,Radu Negru”, Bogdan Dragoș.

În anul școlar 2021 – 2022, Colegiul Radu Negru a reprezentat cu succes municipalitatea la competițiile de baschet băieți, baschet fete și fotbal, acolo unde a obținut două locuri II și un loc IV.

Pe data de 6 mai, sportivii de la Radu Negru vor reprezenta regiunea (Făgăraș – Victoria – Rupea) la faza județeană la competiția de tenis de masă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.