Lucrările la drumul pe sub munte lasă satul Sâmbăta de Sus fără curent două zile


UPDATE, 19 ianuarie, ora 09.00

Doar o parte dintre străzile comunei Sâmbăta de Sus rămân fără curent electric. Este vorba în special de consumatorii aflaţi în partea răsăriteană a localităţii (adică cea înspre Sâmbăta de Jos). Iată mai jos harta cu străzile afectate:

 

ŞTIREA INIŢIALĂ, 18 ianuarie, ora 18.00

Marţi, 19 ianuarie, şi miercuri, 20 ianuarie, în satul Sâmbăta de Sus va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică. În fiecare dintre cele două zile alimentarea cu curent va fi sistată câte 6 ore.

Astfel, localnicii trebuie să ştie că marţi şi miercuri nu vor avea curent o parte însemnată de timp.

,,Întreruperea energiei electrice are drept cauză lucrările care se desfăşoară la drumul pe sub munte, mai exact la podul din centrul localităţii Sâmbăta de Sus. Am primit şi noi la Primărie o înştiinţare în acest sens, de la firma care se ocupă de executarea lucrărilor, şi am comunicat-o mai departe către comunitatea locală. În ambele zile sistarea energiei electrice va avea loc în intervalul orar 10.00 – 16.00″, a explicat primarul Nicolae Morariu.

Cunoscut sub denumirea de „Drumul pe sub munte” este vorba, de fapt, de patru drumuri judeţene, care fac legatura între 13 localitati, arteră care poate deveni o alternativă pentru aglomeratul DN1.

Acest drum pe sub munte face legătura următoarelor localităţi: Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus.

Contractul de finanţare pentru drum a fost semnat în octombrie 2017.

Pe lângă modernizarea efectivă a carosabilului, acest proiect mai presupune sute de metri de trotuare, sute de metri de parapeţi metalici, zeci de indicatoare rutiere, zeci de poduri şi sute de podeţe. De exemplu, podul din centrul satului Sâmbăta de Sus este refăcut de la zero, până la realizarea sa fiind creată o rută alternativă a trecere a râului, în aval de podul central. Lucrările care se vor executa în următoarele două zile la acest pod necesită întreruperea alimentării cu energie electrică a satului.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.