Ludovic Orban este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze Guvernul


  • Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, liberalul urmând să meargă în Parlament cu propunerile pentru ministere.

foto: adevarul.ro

„După consultările cu partidele politice parlamentare am ajuns la concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări, aceea că se conturează un Guvern în jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să își asume guvernarea în această perioadă grea, de tranziție. Guvernul Orban va avea nu mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Dacă tot veni vorba de alegeri parlamentare, personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu Guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat e o zi pierdută. (…) Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL, celui mai mare partid din opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa e democratic corect, așa se va întâmpla”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a intrat în sala unde a avut loc anunțul, la Cotroceni, împreună de cel desemnat premier, Ludovic Orban, care a spus că este onorat de mandatul primit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.