Luni se decide la Victoria cuantumul taxei de gunoi. Acesta va fi valabil și pentru locuitorii comunelor Viștea, Ucea, Arpaș, Cârțișoara și Drăguș


O ședință extraordinară de Consiliu Local este programată să aibă loc la Victoria luni, 15 ianuarie 2018, începând cu ora 19.00. Consilierii locali vor trebui să stabilească o taxă specială pentru salubritate pe care să o achite persoanele fizice și juridice de pe raza orașului.

Cuantumul acesteia se vrea a fi de 8 lei inclusiv TVA/persoană/lună în ceea ce privește persoanele fizice și 101,15 lei inclusiv TVA/metrul cub de deșeuri pentru persoanele juridice.

Această taxă va fi valabilă începând cu data de 1 ianuarie 2018, deci și retroactiv.

După aprobarea acestui proiect de hotărâre, într-un termen de 30 de zile, locuitorii și agenții economici ai orașului vor trebui să depună la Registratura Primăriei Victoria declarații pe propria răspundere din care să reiasă că sunt utilizatori casnici ori non-casnici, precum și numărul membrilor de familie. Pentru imobilele aflate în proprietatea statului și a orașului Victoria, obligația depunerii declarațiilor revine chiriașilor imobilelor. Aceste declarații au ca scop stabilirea cuantumului taxei pentru fiecare adresă în parte. Victoria

În cazul nedepunerii declarației, stabilirea taxei se va face din oficiu de către autoritatea locală pe baza datelor și informațiilor pe care aceasta le deține sau le poate obține (din dosarul fiscal, din registrul agricol etc.).

În familiile în care există mai mult de 3 minori în întreținere, taxa specială pentru gunoi se limitează la un număr de maxim 3 minori.

Locuitorii orașului vor avea termen de plată până în data de 20 a lunii următoare pentru taxa datorată pe luna în curs. Depășirea acestui termen va atrage după sine penalități.

Potrivit documentației care se va regăsi mâine în mapa consilierilor locali, la ora aceasta populația orașului se cifrează la 8.715 persoane, pe când din evidențele operatorului de salubritate reiese că doar un număr de 4.235 au contracte încheiate, iar restul aruncă deșeuri fără să plătească.

Nu s-a mai modificat tariful din 2013

Din anul 2013 și până în prezent tariful de salubritate nu a mai fost modificat la Victoria. Tot de atunci gestiunea serviciului de salubritate a fost delegată operatorului S.C. Ecosistem SRL Victoria, care la ora aceasta funcționează cu 20 de salariați și 9 autovehicule, fiind condus de administratorul Irinel Albăceanu.

Această taxă va fi achitată și de locuitorii comunelor din vecinătatea orașului Victoria, în care gestionarea deșeurilor este efectuată tot de S.C. Ecosistem SRL, respectiv: Viștea, Ucea, Arpaș, Cârțișoara și Drăguș.

deseuriOperatorul S.C. Ecosistem SRL a calculat că în prezent deservește un număr de 11.526 de persoane fizice din Victoria și comunele limirofe, care împreună produc o cantitate de 2.940 de tone de deșeuri pe lună. Această cantitate nu reprezintă tot gunoiul pe care trebuie să îl colecteze lunar operatorul, căci mai vorbim de încă 735 de tone de deșeuri produse în fiecare lună de agenții economici.

O singură persoană fizică generează pe lună 0,018 tone de gunoi.

Costurile pe care le suportă operatorul de salubritate cu o tonă de deșeuri sunt de 372,9 lei exclusiv TVA.

În concluzie, prețurile pentru gunoi vor fi următoarele:

Pentru persoane fizice:

6,72 lei exclusiv TVA/persoană

8,00 lei inclusiv TVA/persoană

Pentru persoanele juridice:

85 lei exclusiv TVA/mc

101,15 lei inclusiv TVA/mc
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.