Magazin ortopedic pe strada Doamna Stanca. Aparatele şi dispozitivele ortopedice sunt aduse din Italia


Un magazin cu dispozitive ortopedice şi tehnică medicală funcţionează de curând în Făgăraş. Toate aparatele şi produsele sunt aduse din Italia de la un producător renumit pe piaţa italiană. Cea care a deschis magazinul a lucrat 15 ani în Roma în domeniul ortopediei. Inedit este că în interiorul magazinului se pot face, gratuit, teste baropodometrice de către cei care acuză dureri ale picioarelor. Softul medical analizează în detaliu presiunile exercitate de tălpi în poziţie statică şi în mers, pentru a identifica eventuale probleme, care pot fi apoi remediate prin antrenament, kinetoterapie sau cu ajutorul ortezelor ce facilitează distribuția corespunzătoare a greutății corpului.

 

Un vis din străinătate realizat în România

Claudia Ganea, proprietara magazinului ORTO-SAN

Claudia Ganea este o făgărăşeancă de 36 de ani care a deschis în Făgăraş un magazin ortopedic unic pentru zona noastră. Experienţa în acest domeniu şi-a acumulat-o după ani buni de muncă în capitala Italiei.

,,Am plecat în Italia în anul 2000 împreună cu familia. Am lucrat acolo la un magazin ortopedic, mai întâi ca simplu angajat, apoi ca administrator. La italieni există şi tehnicieni în ortopedie şi aveam astfel de colegi la muncă. După primii 5 ani la respectivul magazin, am reuşit, împreună cu asociaţi tot de la acel magazin, să deschidem în Roma un al doilea magazin cu aparatură şi tehnică ortopedică. 15 ani am muncit numai în acest domeniu, până când într-o zi a început să mă bată gândul întoarcerii acasă. Aşa m-am întors la Făgăraş, cu bani în buzunar şi cu hotărârea de a-mi deschide aici acest magazin. Întâmplător, o rudă de-a mea m-a îndemnat spre Primărie, care derula la acel moment un proiect cu fonduri europene pentru făgărăşenii din diaspora care revin acasă. În felul acesta am reuşit să pun pe picioare un magazin mai diversificat decât mi-am propus iniţial”, povesteşte Claudia.

Magazinul  ORTO –SAN se află pe strada Doamna Stanca, nr. 12, lângă fosta Poliţie şi este deschis de luni până vineri, între 09.00 şi 17.00, telefon 0770779541.

Aparat pentru problemele din talpă

Din dotarea noului magazin face parte şi un aparat de ultimă generaţie menit să detecteze problemele tălpilor. Clientul care se ştie suferind la tălpi poate face, gratuit, examenul baropodometric. Acesta stă desculţ pe o platfomă care înregistrează şi trimite unui soft toate detaliile despre presiunile exercitate de tălpi în poziţie statică şi în mers, pentru a identifica eventuale probleme. Acestea pot fi remediate prin antrenament, kinetoterapie sau cu ajutorul susţinătorilor plantari (orteze), care facilitează distribuția corespunzătoare a greutății corpului.

Acest dispozitiv este revoluţionar şi este potrivit pentru toate categoriile de persoane: de la vârstnici la sportiv de performanţă. Aparatul indică ce presiune poate suporta persoana în fiecare picior, modul în care calcă, zona din talpă cu care face contact pe podea, poziţii greşite al piciorului, puncte dureroase etc.

Examenul baropodometric nu se plăteşte, indiferent dacă cel examinat cumpără sau nu vreun produs din magazin.

pe această platformă se calcă pentru examenul baropodometric

softul înregistrează presiunea tălpilor

Aparate de închiriat sau de cumpărat

 

Magazinul ORTO-SAN oferă posibilitatea celor care nu vor să achiziţioneze un produs mai scump să îl închirieze pe număr de zile.

pat electric cu telecomandă

Din categoria dispozitivelor ce pot fi (şi) închiriate fac parte: scaunele rulante, paturile electrice cu telecomandă şi diferite părţi mobile, cârjele, cadrele de mers, aparatele kinetec pentru gimanstică şi recuperare la picioare, elevatoarele pentru persoanele care nu se pot ridica din pat şi care le sunt necesare şi celor ce le îngrijesc.

De la saltele antiescare la scaune cu WC

Gama produselor ortopedice este foarte variată, iar ce nu există în magazin poate fi adus pe comandă. Aici se găsesc de la banalele pansamente pentru plăgi, până la bastoane, papuci ortopedici, proteze mamare şi sutiene pentru proteze mamare, saltele antiescare (pentru ca pacienţii imobilizaţi la pat să nu facă răni).

scaune rulante, de închiriat sau de cumpărat

Oamenii care au probleme cu intestinul gros sau care au suferit operaţii şi care trebuie să îşi facă nevoile direct din intestin pot găsi aici aşa numiţii saci stoma.

Nu lipsesc ortezele pre-operatorii şi post operatorii, pernele pentru şezut şi cervicale, uniformele, produsele de igienă pentru îngrijirea zilnică, alezele pentru vârstnici.

O altă inovaţie în domeniul medical este expusă pe rafturile magazinului: crema antiinflamatoare care nu conţiune niciun fel de medicament şi care pote fi folisită şi de copii.

Pacienţii care fac recuperare la mâini sau care suferă de stres găsesc mingi medicinale.

Pentru bolnavii nedeplasabili magazinul comercializează scaune cu WC, WC-uri de cameră, înălţătoare de WC-uri şi scaune rulante.

Dispozitivele şi tehnica ortopedică prezentate în acest material sunt doar exemplificative, pentru că în magazin se găsesc şi alte produse.

Făgăraşul şi ortopedia

Făgăraşul a devenit un pol în tot ceea ce înseamnă ortopedie. Spitalul Municipal este inclus într-un program naţional de Endoprotezare, derulat de Ministerul Sănătăţii, program care prevede asigurarea asistenţei medicale permanente în domeniul ortopediei şi domeniul radiologiei. Prin acest Program de Protezare, Ministerul Sănătăţii şi CNAS asigură fondurile necesare achiziţionării protezelor pentru bolnavi, pe baza unor liste de aşteptare.

În aceeaşi notă amintim că unitatea spitalicească se bucură de prestaţia a patru medici specializaţi în ortopedie.

De curând s-a deschis pe strada Doamna Stanca şi acest magazin cu dispozitive ortopedice şi tehnică medicală, care vine în completarea sistemului public de sănătate în ceea ce priveşte ortopedia şi care deserveşte întreaga zonă a Ţării Făgăraşului, lipsită până acum de un astfel de magazin de nişă.

 

(Cristina Cornilă)

 

 One thought on “Magazin ortopedic pe strada Doamna Stanca. Aparatele şi dispozitivele ortopedice sunt aduse din Italia

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.