Pentru că avem multe de spus!

.

Managerul Spitalului din Făgăraș, Persida Țâmboiu, și-a dat demisia!


 

persida tamboiu primar sucaciuManagerul Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“, Persida Țâmboiu, și-a dat demisia! Aceasta a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă pe care a organizat-o, împreună cu primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, la sediul administrației locale.

Decizia vine ca urmare a filmulețelor apărute pe internet realizate de către deputatul USR, Emanuel Ungureanu care, în urmă cu două săptămâni, a făcut o vizită inopinată instituției spitalicești făgărășene. Prin aceste filmulețe postate pe o rețea de socializare, deputatul USR a făcut afirmații negative cu privire atât la spital, cât și la angajații acestuia. Deputatul declarase că a găsit condiții mizere în instituția spitalicească din Făgăraș. Acesta a mai declarat că aici aproape că nu a fost lăsat să plece din spital.

„Îmi dau demisia!“ – Persida Țâmboiu

„După cum se știe, în urmă cu două săptămâni spitalul a fost vizitat de domnul deputat Emanuel Ungureanu. Nu vreau să comentez momentul pe care l-a ales pentru această vizită, vreau doar să subliniez răul pe care îl poate face unei comunități o astfel de vizită în lipsă de documentare.

Multe s-au schimbat în unitatea spitalicească. S-au făcut investiții și sunt planificate și alte investiții. Schimbarea totală a unui spital nu se face bătând din palme. Poate ne spune domnul deputat cum se fac repede aceste schimbări. Nu prin filmări prin spatele curții, comentarii tendențioase, care nu fac decât să pună într-o lumină proastă toate eforturile făcute pentru acest spital în ultimii ani. În momentul când se întâmplă astfel de lucruri totul se dă cu un pas înapoi. Domnul deputat a filmat clădiri care până acum câțiva ani nu au suferit absolut nicio modificare, nu au fost reabilitate deloc.

La spital lucrurile merg într-o direcție bună acum. Știți foarte bine ce etichetă a fost pe spital la un moment dat. Domnul deputat a arătat întregii țări că USR vrea doar să vină la putere fără a face și nimic concret în acest sens. Nu sunt un om politic, dar fac această afirmație văzând ceea ce s-a întâmplat. Și nu este un caz singural, din păcate. Da, sunt lucruri de făcut, dar și s-au realizat multe lucruri în ultima perioadă. De ce nu se vorbește și de aceste realizări? Oare trebuie punctat doar ceea ce este rău, așa am ajuns ca și societate? Ei nu fac decât să atace spital și primăria, să pună pete pe obrazul comunității din care facem cu totul parte. Indiferent cine este în spatele acestui joc.

Drept urmare eu îmi dau demisia! Refuz să lucrez într-un sistem în care politicul contează atât de mult, în care nu contează partea umană, ci doar politica. Iar USR, prin ceea ce a făcut, a făcut o mare problemă comunității. Demisia vine ca reacție a unui profesionist care nu a vrut decât să contribuie la îmbunătățirea calității medicale a spitalului. Nu am avut niciun interes politic în momentul în care am acceptat să fiu la spital. Singurul lucru care m-a făcut să accept această provocare a fost schimbarea. Eu nu vreau să fac parte din acest joc. Nu mă consider vinovată, dar în astfel de situații, în moemtul în care, ca și conducător, ai demonstrat că ai făcut lucruri bune și vin astfel de persoane care nu au decât interese politice, eu nu pot lucra în astfel de mediu. Consider că am făcut tot ce am făcut ca lucrurile să meargă. Spitalul a fost ajutat și de Primăria Făgăraș, tocmai pentru a avea servicii medicale de cea mai bună calitate. De ce nu vin astfel de oameni timp de 4 ani să vadă care sunt problemele, nu vii să dai cu pietre! Ci vii să ajuti, în primul rând. Nu este un gest de slăbiciune, dimpotrivă. În spital este curățenie, nu jeg! Chiar dacă nu sunt condiții hoteliere, condiții există! Personaul își face treaba, se poartă frumos. Noi asta am vrut, să existe o normalitate la spital“. Potrivit managerului, deputatul nu s-a prezentat la intrarea în spital. „Domnul deputat a venit în spital, nu s-a prezentat. În momentul în care vii într-o instituție publică, sunt obligate să vină la direcțiune, să spună momentul vizitei și să fie însoțiți pe tot parcursul vizitei. Domnul deputat nu a făcut acest lucru. În plus a făcut și afirmații nesusținute de ceea ce s-a filmat. Nu a fost sechestrat, nici brutalizat! Eu, personal, nu voi face plângere“.

“Această demisie vine ca și o formă de protest“

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a declarat că demisia managerului Persida Țâmboiu vine ca o formă de protest. „Dânsa nu face parte din niciun partid politic. Din cauza presiunii politice care se intensifică în perioada care va urma, un manager care nu face parte din niciun partid și care vrea să își facă doar datoria, lucrează destul de greu ub această presiune. Decizia i-am respectat-o, astfel că voi desemna o conducere interimară pentru perioada următoare, până se va organiza concurs. Însă eu văd această demisie ca pe o formă de protest. Nu poți să faci astfel de afirmații, mai ales  că în ultimii ani s-a muncit mult la spital, sunt multe investiții în derulare cu fonduri europene“, ne-a declarat primarului municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Conducere interimară

După demisia managerului Persida Țâmboiu, la spital va fi o conducere interimară până la organizarea unui concurs. Potrivit primaurlui, directorul interimar va fi dr. Mihaela Pandrea, iar cel medical dr. Constantin Grigoriță.

Emanuel Ungureanu, deputat USR

Emanuel Ungureanu, deputat USR

Ce a declarat deputatul la Făgăraș

„Un medic din Spitalul Făgăraș și agenții firmei de pază apropiați de primarul din Făgăraș au încercat să mă sechestreze!!! Acest medic, șef de secție la Spitalul din Făgăraș a încercat să mă sechestreze împreună cu agenții de pază pentru că am venit în vizită neanunțată în spitalul pe care îl consideră propria moșie. Filmul tentativei de intimidare a acestui medic care s-a comportat ca un interlop cu mine a început pe secția de Interne, etajul 3. Acolo este o cloacă, pacienți înghesuiți în saloane cu 6 paturi, buda la capătul culoarului, așternuturi murdare, haos generalizat.

După ce am urcat pe secție, am început să filmez condițiile în care sunt îngrijiți pacienții, domnul din imagine, a început să urle și să invoce interdicția de a vizita neanuntat secția pe care o patronează. I-am explicat cu calm că sunt deputat și membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și nu numai că am dreptul, ci și îndatorirea să vizitez spitalele. Mi-am încheiat vizita, a alergat după mine pe scări, a strigat isteric să vină paza și a strigat la agenții de pază să nu îmi permită să părăsesc spitalul. Filmarea de mai sus începe exact în momentul în care s-au apropiat de mine, la intimidare, cei trei agenți de pază chemați de doctor să mă sechestreze. Imaginile nu aveau nevoie de comentarii, dar, v-am oferit contextul necunoscut“, a scris deputatul pe Facebook.


reclama Cafe Duo
2 thoughts on “Managerul Spitalului din Făgăraș, Persida Țâmboiu, și-a dat demisia!

  1. Mihai

    Bine a facut daca te depășește situația renunță…. un lucru înțelept prin demisie neregulile constate sunt foarte grave …..de la administratie pînă la personal medical ….. cei competenti au plecat peste hotare cei cu diplome pe pile au rămas si avem un ,sistem sanitar corupt, incompetent, si bolnav trebuie o reformă a cadrelor medicale de la portar,pînă la medic

    Reply
  2. Motoc Cristina

    Cu tot respectul fata de d-na manager dar aceasta si-a dat demisia inainte de vizita domnului deputat. Se poate verifica.Daca era respectat Regulamentul de functionare al spitalului dl. deputat nu putea intra decat in timpul orelor de vizita. Dar este haos in paza spitalului.Oricine vrea intra la orice ora in orice sectie.Este de notorietate ca numirile (scuzati concursurile) la orice conducere a vreunei institutii din Fagaras se fac cu acordul primarului.Si nu numai la conducere ci si pe alte posturi.Valabil si la spital .D-na Pandrea si dl. Grigorita au mai fost pe posturile respective. Chiar nu mai sunt alti medici capabili care sa ocupe aceste functii? Au venit atatia medici tineri la spital in ultima vreme.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.