Mânăstirea Făget – Boholţ şi-a sărbătorit hramul


Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului a fost cinstită sâmbătă, 8 septembrie, la Mănăstirea Făget – Boholţ de pe Dealul Galaţiului.

În mijlocul obștii monahale, condusă de stareța monahia Teodora Hulpan,  s-a aflat Preasfinţitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului care a săvârșit Sfânta Liturghie cu un sobor de preoți, printre care părintele stareț de la Mănăstirea „Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus, arhimandritul Atanasie Roman și părintele ieromonah Dositei, duhovnicul mănăstirii.

Slujba Sfintei Liturghii arhierești a fost săvârșită în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a mănăstirii, iar răspunsurile liturgice au fost date de maicile din obște ajutate de credincioși care vin și se roagă des aici.

În cuvântul său de învăţătură, PS Ilarion Făgărăşeanul a vorbit despre familiile creştine şi le-a încurajat să aibă cât mai mulţi copii, adică să lase copiii să se nască, pentru că avortul este un mare păcat, omorându-se atât trupul cât și sufletul acelui copil nenăscut.

Părinții care au slujit au miruit și împărțit iconițe din partea Preasfințitului Părinte Episcop Ilarion, apoi cei prezenți au fost invitați la o agapă.

Manastirea Faget

Manstirea Faget 2

Foto: Mitropolia Ardealului
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.