Pentru că avem multe de spus!

.

Manifestările cultural-artistice ale Făgăraşului din acest an costă o jumătate de milion de lei


Simpozionul de fizică

Anul acesta, toate manifestările culturale, educative, sportive şi artistice care vor avea loc în urbea noastră se cifrează la valoarea totală de 574.460 de lei.

Zilele Fagarasului

Printre acestea, regăsim Nunta de aur, un eveniment organizat de municipalitate pentru făgărăşenii care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi care are loc la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai. Acestuia i s-a alocat suma de 35.000 de lei.

Simpozionul anual de fizică organizat la Colegiul Naţional ,,Radu Negru” a primit un buget de 30.000 de lei. Va avea loc în zilele 8-9 mai 2020.

Ziua Bibilotecii ,,Octavian Paler” va fi marcată printr-un simpozion în luna mai şi va primi un buget de 6.500 de lei.

Nu lipseşte din calendar un concurs de matematică organizat în memoria profesorului Traian Duţă, în data de 23 mai, căruia i s-a alocat suma de 8.000 de lei.

Ziua Eroilor din data de 28 mai costă municipalitatea suma de 3.000 de lei. Tot în luna mai în acest an va avea loc rememorarea evenimentelor rezistenţei anticomuniste, care presupune efectuarea unei deplasări de 40 de persoane, supravieţuitori ai temniţelor comuniste, pentru care din bugetul local s-a aprobat suma de 25.000 de lei.

Bikeathon

Pentru 1 iunie, Ziua Copilului, s-a alocat un buget de 20.000 de lei, bani cu care se vor organiza activităţi specifice celor mai mici locuitori ai Făgăraşului.

Celelebrul concurs de biciclete Bikeathon primeşte pentru ediţia din 2020 suma de 44.700 de lei, fiind organizat pe data de 6 iunie.

În vară vor avea loc Trofeul Cetatea Făgăraşului şi un Campionat Naţional de Super Slalom, activităţi sportive organizate de Municipiul Făgăraş în colaborare cu GT Auto Club Sportiv. 12.260 de lei sunt banii pe care îi pune la bătaie autoritatea publică pentru aceste activităţi.

O altă activitate din domeniul sportiv este programată în luna august, respectiv un concurs de tenis de masă, care primeşte de la bugetul local suma de 5.000 de lei.

Zilele Cetăţii Făgăraşului, din perioada 20-23 august, reprezintă de departe cel mai scump eveniment din calendarul activităţilor cultural-artistice: 200.000 de lei.

Ceapa de aur

Festivalul de Umor ,,Ceapa de Aur”, din septembrie 2020, primeşte suma de 35.000 de lei.

Activitatea culturală ,,Ţara Făgăraşului după Marea Unire”, ce se va organiza în toamnă, este finanţată cu suma de 25.000 de lei.

O expoziţie de animale de rasă pură, care va avea loc tot în toamnă, în sala de sport de la ,,Radu Negru” are alocată suma de 22.000 de lei.

Pentru activităţile solemne de Ziua Naţională a României se va cheltui suma de 10.000 de lei.

Evenimentul ,,Noapte de decembrie”, spectacol organizat de Casa de Cultură, este finanţat cu suma de 13.000 de lei.

În total, în cursul acestui an, vor fi organizate la Făgăraş 80 de evenimente cu tentă culturală, artistică, educativă şi sportivă. Unele nu primesc bani de la bugetul local, putându-se desfăşura fără cheltuieli, altele sunt finanţate ţinând cont de mărimea şi impactul fiecăruia.

 

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.