Pentru că avem multe de spus!

.

Medicii de familie încă nu au primit vaccinurile antigripale gratuite. Iată cât costă în farmaciile din Făgăraş şi Victoria!


Dacă vă consideraţi o persoană sensibilă în sezonul rece şi nu faceţi parte din categoriile prioritare la vaccinat gratuit, atunci trebuie să ştiţi că aproape toate farmaciile din Făgăraş şi Victoria s-au aprovizionat cu doze de vaccin şi vă puteţi vaccina contra-cost.

În cabinetele medicilor de familie încă nu au ajuns dozele

Medicii de familie din Făgăraş sunt în continuare în aşteptarea vaccinurilor antigripale. Ca în fiecare an, aceste doze se lase aşteptate.

dr. Nicoleta Malene

dr. Nicoleta Malene

Deşi medicii de familie transmit la Direcţia de Sănătate Publică listele cu necesarul de vaccinuri încă din perioada verii, vaacinurile ajung toamna târziu spre iarnă.

,,O să primim un anumit număr de vaccinuri pe fiecare cabinet în parte. Fiecare medic îşi cunoaşte pacienţii din evidenţe, aşa că ştie din timp cam ce necesar de doze i-ar trebui. Obişnuim să îi contactăm noi pe pacienţii cu risc crescut de a lua infecţia şi să le spunem să vină la cabinet pentru vaccinare. Deocamdată nu e cazul, căci nu au ajuns vaccinurile. Un vaccin antigripal are efecte pe un întreg sezon, din octombrie până în martie. Cei care s-au vaccinat deja în anii anterior ştiu că vaccinul este gratuit”, a explicat dr. Nicoleta Malene (foto).

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni virale în sezonul rece este gripa, o infecţie aparent banală, dar care poate fi însoţită de numeroase complicaţii. De aceea este prudent să se vaccineze cel puţin persoanele cu risc crescut: vârstnici (peste 65 de ani), copii (peste 6 luni), bolnavi cronici, gravide cu risc crescut de a contrcta infectia, personalul medical sau care lucrează în colectivităţi de copii sau instituţii de îngrijire (creşe, grădinite, şcoli, aziluri de bătrâni, spitale, policlinici etc.).

Nu-i nimic, se găseşte în farmacii!

vaccin1Unităţile farmaceutice din zona noastră s-au aprovizionat din timp cu vaccinuri antigripale pentru cei care au decis să nu mai aştepte dozele gratuite de la stat (care sunt puţine şi vin târziu).

Farmacia Dona Făgăraş – vaccin Vaxigrip – 54 lei

Farmacia Medifarm Făgăraş – vaccin Influvac – 52 lei

Farmacia Vitafarm Făgăraş – vaccin Vaxigrip – 56 lei

Farmacia Polen Farm Victoria – vaccin Influvac – 52 lei
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.