Pentru că avem multe de spus!

.

Mihai Popa, achitat în dosarul în care era acuzat că l-a şantajat pe managerul spitalului Făgăraş, Erik Cocchetti


Deputatul făgărăşean Mihai Popa a fost achitat miercuri, 15 mai, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a ameninţat managerul spitalului din Făgăraş.

Mihai Popa - deputat PSD

Mihai Popa – deputat PSD

Potrivit hotărârii instanţei, Mihai Valentin Popa a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, conform Agerpres.

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face apel.

Conform DNA, în cursul anului 2017, în contextul în care primarul Făgăraşului a anunţat posibilitatea revocării din funcţie a unei persoane din conducerea spitalului aflat în subordinea primăriei (ca urmare a unor nereguli constatate de Curtea de Conturi şi ca urmare a refuzului acelei persoane de a-şi îndeplini sarcinile dispuse de managerul spitalului), social-democratul Mihai Valentin Popa a luat hotărârea de a-şi folosi influenţa şi autoritatea dată de funcţiile politice deţinute pentru menţinerea în funcţie a persoanei vizate de revocare (persoană care era o protejată a sa, potrivit stiripesurse.ro).

Erik Cocchetti - fostul manager al spitalului fagrasean

Erik Cocchetti – fostul manager al spitalului fagarasean

Concret, spune DNA, Popa i-a cerut primarului, în mai multe împrejurări, în mod direct, dar şi prin intermediari, să o menţină în funcţie pe protejata sa, pe motiv că decizia de neprelungire a mandatului acesteia în funcţia de conducere pe care o deţinea la spital i-ar afecta imaginea sa de lider influent care îşi protejează oamenii apropiaţi şi controlează deciziile autorităţilor în raza sa.

Întrucât primarul Gheorghe Sucaciu nu s-a conformat ordinului primit, Mihai Popa a folosit telefonul unei alte persoane (coleg de partid) şi l-a ameninţat pe managerul spitalului (n.r. italianul Erik Cocchetti la acea vreme), cerându-i să revină asupra deciziei de a o înlocui pe protejata sa din funcţia pe care o deţine la spitalul respectiv.

De asemenea, susţine DNA, deputatul l-ar fi ameninţat pe managerul spitalului că, în caz contrar, îl va demite, iar toate proiectele acestuia vor fi blocate în consiliul local pe care, în calitate de lider al organizaţiei locale de partid, îl controlează.

Erik Cocchetti și-a dat oricum demisia din funcția de manager al Spitalului Municipal Făgăraș în vara anului 2017, din motive independente de acest subiect.

DNA mai spune că, în luna septembrie 2017, la cererea primarului unei comune, coleg de partid cu Mihai Valentin Popa, acesta din urmă şi-a folosit influenţa şi autoritatea asupra unei persoane din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, astfel încât reprezentanţii şcolii din acea comună să fie scutiţi de sancţiuni, deşi nu luaseră măsurile impuse de inspectorii DSP.

Un control efectuat anterior la acea şcoală constatase nereguli grave, respectiv lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, spaţiu necorespunzător pentru programul ,,laptele şi cornul”, spaţiu necorespunzător de desfăşurare a cursurilor pentru grupa mică de grădiniţă, iar pentru remedierea neregulilor constatate se stabiliseră termene stricte de care depindea inclusiv obţinerea unei noi autorizaţii sanitare.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *