Pentru că avem multe de spus!

.

Ministerul Economiei pentru Salut Făgăraş: ,,Fabrica de Pulberi este principalul beneficiar al finanțării investițiilor de la bugetul de stat”


În luna mai acest an, chiar înaintea alegerilor europarlamentare, Ministrul Economiei venea la Făgăraş să anunţe planuri mari pentru Fabrica de Pulberi: investiţii în noi instalaţii, angajaţi mai mulţi, preluarea activităţii de la Pirochim Victoria etc.

Până la ora aceasta, în concret, nu sunt semne care să prevestească toate promisiunile lui Niculae Bădălău, făcute pe platforma fabricii, dar şi în Cetatea Făgăraş, în după-amiaza zilei de 20 mai.

,,(…) Am discutat şi despre Pirochim Victoria, unde vrem să facem un poligon modern, dar am discutat şi despre achiziţiile de utilaje de la Fabrica de Pulberi. Eu îmi doresc, iar proiectul este de aşa natură, încât la Făgăraş să se facă nu numai pulbere pentru obuze mari, ci şi pentru infanterie, adică Făgăraşul să preia şi sarcina societăţii Pirochim de la Victoria, care se va transforma în poligon. Trebuie să avem doar voinţă. Bani avem! (…) Am discutat dacă să începem anul acesta achiziţiile de utilaje. Cele mai multe dintre ele sunt produse în străinătate, cum ar fi Austria, şi vrem să vedem dacă producătorii sunt gata să ni le livreze anul acesta sau va dura până la anul. Asta e singura problemă. Aici vor fi concentrate absolut toate pulberile care până acum se făceau răsfirate în ţară”, a promis atunci Ministrul.

Drept urmare, publicaţia Salut Făgăraş a adresat o solicitare de informaţii, în temeiul Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

66655896_390610691586804_5467901316686675968_n

Iată răspunsul evaziv al Ministerului Economiei:

,,Vă comunicăm că Societatea Fabrica de Pulberi SA Făgăraş reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Economiei din punct de vedere al programului investițional. Menționăm că pentru anii 2019-2020 Fabrica de Pulberi SA Făgăraş SA este principalul beneficiar al finanțării investițiilor de la bugetul de stat. Societatea este una dintre capacitățile de producție de interes strategic ale industriei naționale de apărare, având în vedere implicarea ei în programele de fabricație ale producătorilor români de muniții și asigurării unui disponibil pentru export. În prezent,  are în elaborare un Plan de reorganizare/restructurare care include și filialele S. Fabrica de Pulberi SA Făgăraş și S. Pirochim Victoria SA. Vă asigurăm şi pe această cale de întregul nostru sprijin în activitatea dumneavoastră.”

fabrica-de-pulberi

În  răspunsul Ministerului Economiei se reconfirmă reorganizarea la niveul celor două societăţi din Făgăraş şi Victoria, dar nu se se avansează termene şi nu se dau indicii concrete despre investiţii. Asta, în condiţiile în care societatea noastră a solicitat informaţii despre ,,stadiul în care se află investiţiile, respectiv instalaţia de pulberi simplă, instalaţia dublă bază, instalaţia triplă bază, instalaţia de pulbere sferică, respectiv instalaţia de nitroceluloză”.

În judeţul Braşov sunt 6 din cele 15 filiale Romarm din ţară: Metrom, Carfil, IAR Ghimbav, Tohan Zărneşti, Pirochim Victoria şi Fabrica de Pulberi.

inchirieri ecotermLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.