Pentru că avem multe de spus!

.

Ministrul Apărării şi şeful Statului Major vin astăzi la Cincu


Astăzi, joi, 22 martie, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu este organizată Ziua Distinşilor Vizitatori a Exerciţiului ,,Dacian Lancer 18”, începând cu ora 11.30cincu

Exercițiul are rol de evaluare a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est – MNDSE, activitatea fiind realizată de specialişti ai Comandamentului Forţelor Terestre Aliate și monitorizată de Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa.

MNDSE, componentă a Structurii de Forţe a NATO, are misiunea de a asigura, la nivelul de responsabilitate, comanda şi controlul în cadrul unei operaţii NATO de tip Articol 5 – Apărare Colectivă, pe flancul de sud-est al Alianţei.

La eveniment vor fi prezenți Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

,,Dacian Lancer 18″ este un exerciţiu de comandament asistat de calculator, executat de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est – MNDSE în perioada 12-23 martie, în cadrul CNII „Getica”, la care participă aproximativ 900 de militari români şi străini.

În cadrul Comandamentului îşi desfăşoară activitatea militari din 15 ţări contributoare – Albania, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Slovacia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi România, care şi-a asumat rolul de naţiune-cadru.

La acest exerciţiu participă 900 de militari rămână şi străini. Mai multe informaţii despre acest exerciţiu puteţi citi AICI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *