Ministrul Mediului se află la această oră la Herghelia Sâmbăta de Jos


Costel Alexe, Ministrul Mediului, se află astăzi în Țara Făgărașului. La ora aceasta, Ministrul Alexe vizitează Herghelia Sâmbăta de Jos.

,,Ministrul a venit în zonă pentru mai multe motive: să rediscutăm chestiunea Parcului Național Făgăraș, lucru pentru care noi, primarii din zona Făgărașului, ne-am mai întâlnit cu domnia sa de încă două ori, dar și să se discute despre reabilitarea Castelului din incinta Hergheliei. Suntem la Herghelie acum, împreună cu domnia sa, urmează să ajungă și o delegație de la Regia Națională a Pădurilor”, a declarat primarul Florin Ioani, comuna Viștea.

La fața locului sunt edilii din Viștea, Ucea, Victoria, Voila, Drăguș, Cincu, Beclean, Șoarș, Jibert, Șinca Nouă, Șercaia etc..

Fundaţia Conservation Carpathia, promotorul înfiinţării Parcului Naţional Făgăraş – cred primarii făgărășeni și oamenii locului – vrea să pună mâna pe 200.000 de hectare de pădure şi să controleze astfel bogăţiile solului şi subsolului.

Autorităţile locale din zona Făgăraşului încearcă să împiedice înfiinţarea acestui parc naţional, motiv pentru care mai mulţi primari au fost pentru prima dată la București, în audiență, în data de  17 decembrie 2019, să discute pe această temă cu Ministrul Mediului, Costel Alexe. O a doua discuție pe acest subiect s-a derulat la Facultatea de Silvicutură din Brașov, iar o a treia va avea loc cu prilejul acesteu vizite a Ministrului în zona noastră.

 

Vom reveni cu amănunte!

 

(Cristina Cornilă)

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.