Muzeu digital pentru copii


Joi, 19. noiembrie 2020, a avut loc deschiderea muzeului Asociației Jugendzentrum Seligstadt – și este, desigur, digital: Muzeul ,,Căutători de lucruri”, unde copiii pot deveni ei înșiși artiști.

Intrare în muzeu

Tinerii pot găsi aici tot felul de camere ,,mobilate’’ cu imaginație, de exemplu un laborator ,,nebun’’ sau o cameră ,,spațială”.
În acest muzeu digital, ei pot expona obiecte misterioase și absurde, pe care toată lumea le are în casă, și le pot transforma în obiecte de artă. Aplicația web mobilă le permite, de asemenea, să facă schimb de idei despre exponate si să le rearanjeze.
Prin muzeu predomină mascotele Kinderuni: Lupa, Fetița Vârcolac, Fantoma Timpului, care se ascunde în ceasuri, și Dinozaurul Pofticios.
În deschidere au fost invitați partenerii de proiect Ifa, care susține proiectul cu fonduri de la Biroul Federal de Externe al Republicii Federale Germania, precum și Fondul Științescu și Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Bineînțeles, a fost prezentă și echipa din spatele acestui proiect.
Pe toți cei pasionați de jocuri, puteți accesa acest link: sachensucher.kinderuni.ro sau www.kinderuni.ro.

Atelierul muzeului

Proiectul este cu sprijin international 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.