Spiridușii Moșului au lucrat peste program la Victoria. Uite ce a ieşit!


Orașul Victoria a fost împodobit anul acesta cu voluntari, care au stat peste program la muncă, care au adus de acasă ornamente sau care au recondiționat vechile ornamentele din dotarea Primăriei. Inclusiv primarul a adus de acasă aranjamente, ca bugetul local să facă economie la acest capitol.

O poveste frumoasă de iarnă s-a născut la Victoria pe finalul acestui an. În spatele ei stau angajați ai Primăriei care, peste orele de la serviciu, au petrecut alte zeci de ore în regim de voluntariat să facă orașul magic pentru sărbătorile care vin. Alți oameni, care nici măcar nu lucrează în administrația locală, au preferat să dea o mână de ajutor în timpul lor liber și să fie parte la spiritul Crăciunului.

Mai mult decât atât, inclusiv bradul cel mare din centrul orașului, a fost donat. Acest brad, de peste 12 metri înălțime, creștea de 15 ani în curtea lui Chelariu Gheorghe din Ucea de Jos. Proprietarul lui, decât să îl taie, a preferat să îl scoată cu rădăcini și să îl predea celor de la Victoria spre a fi replantat. Timp de 5 ore s-a muncit la scoatarea lui din pământ, iar la replantare a fost de asemenea un mare efort. 16 oameni au lucrat să îl ,,înrădăcineze din nou, în speranța că se va prinde și va crește și mai falnic în noul sol din centrul orașului Victoria. A fost cerut sfatul mai multor ingineri silvici, a fost replantat în aceeași poziție din care a fost scos, respectându-se punctele cardinale, și i s-a adus pământ proaspăt din pădurea de la Viștișoara.

Apoi, la împodobirea orașului a fost din nou un efort întrunit și neremunerat din partea mai multor victorieni.

,,Aș vrea să le mulțumesc din suflet tuturor celor care au lucrat, inclusiv în timpul lor liber, pentru a face orașul festiv de sărbători. Mă gândesc la Laura Văcaru, colega mea de la Primărie, care a stat în afara serviciului să ne ajute. Mă gândesc la Alina Banciu și Mihaela Barbu, două prietene de-ale mele care au cusut toate fundițele pe materialul donat de mine. Mă gândesc la Ciprian Rotaru, care din butoaie reciclate a făcut adevărate opere de artă și care a revopsit toate globurile cumpărate în anii trecuți de Primărie. Mă gândesc la angajații Primăriei care au sudat acele sfere luminoase, pe care nu ni le-am permis să le cumpărăm. O singură bucată costa 800 de lei, iar, prin faptul că le-am confecționat noi, am făcut câte o economie de 600 de lei pentru fiecare exemplar. Toți oamenii implicați au lucrat chiar și peste program, au lucrat în timpul lor liber – dacă nu erau angajați ai Primăriei, au lucrat chiar și în ziua de Sfântul Andrei, ca de 1 decembrie să putem aprinde iluninatul festiv și să putem admira ornamentele din oraș, a declarat primarul Camelia Bertea.

De anul acesta copiii au un loc special amenajat pentru ei – Căsuța piticilor. Aceasta a fost amplasată la Casa de Cultură și are peste 10 pomi ornați. Nu s-a cheltuit nici măcar un leu din visteria orașului pentru acest colț al copiilor. Toate aranjamentele necesare au fost aduse de acasă de primarul Bertea. După data de 10 decembrie, în orașul Victoria va fi prezent și un Moș Crăciun ca să adune toate scrisorile cu dorințele copiilor.

Din bugetul local au fost achiziționate doar câteva instalații luminoase noi. În pregătirea acțiunilor de iarnă, au fost căutate toate globurile din anii anteriori care existau în Primărie și au fost revopsite într-o culoare unică – arginiu – să pară a fi din același set. Erau decolorate sau erau de diferite culori rămase din seturi mai vechi.

Cu oameni harnici, cu muncă în echipă și cu spirit civic și voluntar, primarul Camelia Bertea a reușit să-i aducă anul acesta orașului Victoria cea mai frumoasă împodobire de până acum.

 

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.