Muzică de cameră, lansări de carte. Proiectul „Istorie și Muzică“, a treia seară


muzeu istorie si muzicaMuzeul Țării Făgărașului „Vlaer Literat“ a organizat, pentru al doilea an la rând, evenimentul „Istorie și Muzică“. Proiectul și-a propus ca, în Anul Centenarului, Marea Unire să fie evocată prin aportul adus de câteva personalități ale lumii muzicale la evenimentele premergătoare, dar și contribuția unor muzicieni la reapariția unor țări pe harta Europei.

În această seară a avut loc un recital de muzică de cameră, dar și două lansări de carte – Pianul în creația lui Mihail Jora, autor Manuela Giosa și Sergiu Celibidache privit prin Cortina de fier – autor Ioana Voicu Arnăuțoiu.

Este a treia zi a proiectului nostru – Istorie și Muzică, prin care încercăm să pezentăm, pe de o parte, Anul Centenarului Marea Unire și contribuția unor muzicieni la realizarea acestui eveniment. Pe de altă parte oferim concerte de muzică de cameră, compozitori care au participat la Primul Război Mondial sau au participat la realizarea Marii Uniri. Făgărășenii sunt interesați de aceste evenimente, chiar dacă la început poate au privit cu reticență, însă și aseară, dar și acum lumea a venit la concerte și la conferințe“, ne-a declarat Elena Băjenaru, directorul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat“.

Mâine seară, ultima din cadrul proiectului Istorie și Muzică,  de la ora 18.00 va avea loc un concert de gală – Muzica lumii. În program lucrări de George Enescu, Antonin Dvorak, Bela Bartok, Francisc Poulenc, Maurice Ravel.

Proiectul se înscrie în cadrul manifestărilor ArtFestin.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.