N-ai program sâmbătă la Făgăraş? Ţi-l face Ivan Patzaichin!


Sâmbătă, 10 august, are loc la Făgăraş cea de-a doua ediție a competiției de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania, organizată în cadrul Art Festin Făgăraș.ivan

Activităţile vor începe la ora 10.00 pe șanțul de apărare din jurul Cetății Făgăraș. 

Poate participa la acest concurs de vâslit orice făgărăşean, indiferent de vârstă, constituție sportivă și experiență, cu condiţia să se poată forma un echipaj de 11 persoane.

Câștigătorii din fiecare ediție locală vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfășura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 31 august, la Tulcea. 

,,Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă” este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Competiţia este însoțită anul acesta de un atelier pentru copii – o primă lecție de construcție a unei canotci. Atelierul face parte dintr-un program mai amplu, Atelierul Mobil, care poate fi organizat în școli și presupune construcția unei canotci adevărate cu ajutorul elevilor. Atelierul și concursul vor fi completate de activități de ecologizare a zonei. ivan

Din 2019, Descoperă Rowmania se alătură campaniei Apele Unite ale României (A.U.R), care propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber în speranța angrenării comunităților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor ce le traversează, de valorizare a peisajului urban riveran. Un râu sănătos și iubit de locuitori poate contribui la consolidarea profilului identitar al localității.

Program sâmbătă, 10 august 2019

10:00 – 11:30 Înscrierea participanților (echipe)
10:00 – 11:45 Sesiuni de antrenament și demonstrație de vâslit
11:45 – 12:00 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

De la 10:00 la 14:00 copiii sunt așteptați să participe la un Atelier demonstrativ de construcție de canotci.

ivan
Descoperă Rowmania Făgăraș este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Municipiului Făgăraș și Asociația ArtRaising și face parte din campania națională Apele Unite ale României.

Cu sprijinul: Aqua Carpatica, DC Communication, Administrația Națională ,,Apele Române” şi Radio România.

Campania A.U.R. este organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Kaufland România.

STIHLLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.